Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogy lehet hogy én izzadok,...

Hogy lehet hogy én izzadok, más meg nem?

Figyelt kérdés
Rendesen fürdök naponta többször és izzadásgátlót használok. Megfigyeltem már más barátomnál illetve a mostaninál is, hogy ők este megfürdenek és nem használnak dezodort éjszakára. Nekem kell éjszakára is, napközben is, mert különben 1-2 óra múlva büdös izzadság szagom lesz... és ha pl este "action" van (bocsi de nem tudtam máshogy megfogalmazni :D ) a barátom is izzad rendesen, mégse büdös. Rendesen szégyellem lány létemre magam, hogy éjszakára be kell fújni magam, mert különben erős szagom van, neki meg semmi...Mitől van ez?
2014. jún. 10. 21:09
 1/5 anonim ***** válasza:
71%
A szag attól keletkezik, hogy az izzadsággal "kijött" fehérjék bomlani kezdenek. Ellene a szóbabikarbona a legjobb, én pl. csak és kizárólag saját magam által kikevert "deo"-val vagyok hajlandó bekenni magam, aminek a fő alkotója pont ez. De az is elég, ha egy kicsit a porból a kezedre szórsz és bedörzsölöd vele a hónaljadat :)
2014. jún. 10. 21:49
 2/5 anonim ***** válasza:
32%
Ja, a bolti izzadásgátlók egyébként nem a szagtalanításra vannak kitalálva, hanem az izzadás gátlására, amit fain kis alumínium kloriddal érnek el, ami eltömíti a pórusokat, nem jön ki az a verejték, aminek ki kéne jönnie, és ha az alumínium felhalmozódik a kinemjött verejtékkel, nyirokmirigygyulladás, később pedig mellrák lehet belőle.
2014. jún. 10. 21:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Étkezz egészségesen, sokat segít.
2014. jún. 10. 22:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem. Csak nem tudom más hogy csinálja, hogy nem használ semmilyen dezodort és mégis semmilyen szaga nincs egész nap, akkor se ha aktívan mozog. Én meg egy óráig se bírom ki deo nélkül fürdés után, már kezdődik az izzadás magától.
2014. jún. 11. 00:37
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Kozmetikusként meg kell mondanom áldás az izzadás.

Tulajdon képpen a szervezet hűtésére illetve a méreganyagok kiválasztására szolgál.

Azon érdemes elgondolkozni mennyi folyadékot iszol illetve a veséddel minden rendben van-e?

A hormonzavar is okozhat problémát illetve a túl sok fehérje fogyasztás és a sok tartósítószer fogyasztás.

Minnél több izzatság gátlót használsz annál rosszabb, mert visszafolytod ezt a folyamatot.

Igyál sok vizet, vesetisztító teát (csalán,medveszőlőlevél,petrezselyem, kész keverékeket is lehet kapni) és járjál szaunába,hogy tiszulj ki.

A testedet pedig heti 1x FINOMAN dörzsöld át a következővel: 1 kis tál finomitott konyhasó + annyi olaj(jojoba,szőlőmag,kókusz), hogy kicsit összetapadjon.

Zuhany alatt célszerű használni vizezd be a bőröd finoman dörzsöld át majd alaposan zuhanyozd le. Ezt este csináld, mert ez is méregtelenít és izzadhatsz.Izzadság gátló helyett használj 1-2 csepp teafa olajat vagy 1-2 csepp levendulaolajat.Mindkettő kórokozó ellenes ami okozhatja a büzös izzatságot.

2014. jún. 11. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!