Rosacea viselkedése?
Az arcomon csak akkor lehet észrevenni ha zavarban , vagy ha valami nagy erőkifejtés ér. Amikor napon vagyok és kicsit is izzad a homlokom akkor nem is jön elő.Nem találtam konkrét leírást arról hogy ez a bőrbetegség passzívan is piros-e a bőrön. Amikor reggel felkelek semmi nem látszik.
Azt nem értem hogy ez lehet-e ez a betegség ha néha nem is látszik. És ha igen akkor [link] mi a véleményetek erről a kezelésről ? Bár a képeken mindegyik túlzás az enyémhez képest , mert ilyen pattanásszerű valamik nincsenek is . csak a területen való néhai pirosság. A lényeg hogy engem NAGYON zavar.
Remélem meglehetett érteni. Köszönöm előre is.
nekem rozaceás a bőröm, és a tesómnak is. (nem véletlen, ugyanis örökölhető a szülőktől)
úgy 25 felett jött ki rajtunk, persze adtunk az életmóddal is neki (dohányzás, alkohol, fűszeres ételek, napsütés, stressz)
a rosacea állandóan jelen van az arcon, az orcán látható egy, vagy két oldalt, jellemzően finom kis érhálózat rajzolódik ki, és e körül piroslik (halványan persze, nem olyan WaltDisney-s arcpír) :) a bőr. ha begyullad, akkor kis pörsenések is megjelenhetnek rajta.
már leszoktam a cigiről, semmi alkohol, semmi fűszeres, semmi stressz, alig napozás (terhes lettem, illetve szoptatok, így elmondhatom, két éve kímélem magam) de egyáltalán nem tűnt el. sőt, ha nem tudok egy jót aludni - gyerek mellett ez igencsak előfordul - akkor eléggé erősödik.
nekem semmilyen krém nem használt (Ilcsis, gyógyszertári), igaz a La Roche-Posey spéci krémjét nem is próbáltam (5eFt, és nem hiszek benne, hogy segít)
ha ráismersz a tünetekre, akkor rozaceád van... de szerintem se rozacea, mert írod, hogy eltűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!