Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mivel lehetne erősebbé tenni...

Mivel lehetne erősebbé tenni az arcbőrömet?

Figyelt kérdés
Piros az arcom és valaki azt mondta, hogy attól is lehet, hogy vékony az arcomon a bőr. Arra lennék kíváncsi, hogy lehetséges e valahogyan erősíteni, vastagabbá tenni? Már mindent kipróbáltam de semmi nem tünteti el a pirosságot és gyűlölöm.

2014. jún. 1. 14:37
 1/7 anonim ***** válasza:
64%
Erősíteni nem lehet,de vannak rá kozmetikumok pl. rózsakivonatos.
2014. jún. 1. 15:04
 2/7 anonim válasza:
0%
Nekem a Rutascorbint ajánlották érfal erősítőként, de nem igen tapasztaltam még változást:/
2014. jún. 2. 11:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen azt is mondták már, hogy az érfalak is lehetnek gyengék :///
2014. jún. 2. 20:39
 4/7 K. Bernadett ***** válasza:
100%
Szia! Ha Rozáceás a bőröd, (érdemes kozmetikai bőrdiagnózist felállítani a jelenlegi bőrállapotodról), akkor nem 'erősebbé' kell tenni a bőrt, hanem védelmezni, ugyanis a rozácea azt is jelenti, hogy nagyon érzékeny a bőröd a szélsőséges körülményekre (forró étel, fűszerek, időjárás, cigaretta...) Ha fiatal vagy és időszakonként pirulsz ki az a pubertás korában még elfogadott, ha nem akkor a túlzott cukor fogyasztás. Ha vékony a felhám, ez idősekre jellemző, keratoplasztikus(hámépítő) anyagokat szoktunk alkalmazni, hámképző savaknak, anyagoknak nevezzük. Egy ilyen és a világ legolcsóbb tonikja (visszaállítja a pH-t, nyugtatja a bőrt a borici acidi, magyarul Bórsav oldat 3%-ezt akármilyen gyógyszertárban megkapod párszáz forintért, ha irritált csak áttörlöd vele az arcod egy vattakoronggal. Régen szénsav pakolást készítettünk, ha valakinek vékony volt a bőre. Különböző savanyú/radioaktiv gyógyvízeinkkel is áttörölheted az arcod (pl. hévízi). Gyümölcs, zöldség nagyon jót tesz. A karotta hámvédő, mert belőle keletkezik szervezetünkben az Avitamin, a banán nehezen gyógyuló sebekre,szintén hámképző. A kajszibarack regeneráló hatású...és még sorolhatnám.
2014. jún. 3. 17:29
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tartalmas válaszod :) Esetleg mint gyógyvíz a Salvus víz is jó lenne? Ivókúraként is? Mert olvastam, hogy sokszor a rosacea valami emésztési probléma miatt alakul ki és, hogy az elvileg arra is jó.
2014. jún. 3. 18:58
 6/7 K. Bernadett ***** válasza:
A Salvus gyógyvíz ivókúraként, savtúltengésre kiváló, ha éhgyomorra alkalmazzák. Túlnyomórészt hidrogén-karbonátot tartalmaz, epekő, vesekőnél nem jó választás. Ha konkrétan ez a problémád az emésztésnél, a savtúltengésen segít.
2014. jún. 4. 18:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezek a válaszok nekem is segítettek, köszi :)

Bár nekem csak pirosas az arcbőröm, nem súlyos, de igyekszem ezt is kezelni.

2014. szept. 4. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!