Lányok, akik levágatták hosszú hajukat. Egyszerre; vagy több részletben lett levágva a hajad?
Úgy értem, hogy egyből rövidet vágattál, vagy fokozatosan?
Milyen hosszú volt és milyen lett?
A rövidből elég volt gyerekkoromban. Soha nem vágatnék azt többet.
Extra hosszúból (fenékig érő) hosszút (lapockáig) vágattam legutóbb.
Kb derékig ért alapból, azt vágattam először vállig, majd lett belőle egy állig érő frizura, majd egy ilyen rövid: [link]
Most éppen növesztem, kb állig ér jelenleg, de szeretnék vállig érőt (hosszabbat nem).
Nagyon sok nő (és talán még több férfi) ódzkodik a rövid hajtól, mert szerintük az nem nőies. Én viszont azt gondolom, hogy az régen rossz, ha valaki csak attól nőies, hogy hosszú a haja. :)
Merészség hiánya? A legtöbb esetben sokkal inkább önismeret!
Ismerem a fejformámat, a hajam típusát, ebből adódóan tudom, hogy a rövid haj nem örömöt, hanem örökös kínlódást jelentene. A világ hajhab/lakk/wax készlete nem lenne elég, hogy úgy álljon, ahogy akarom.
Az, igaz, hogy valaki csak a hajától még nem lesz nőies, de ha egy gyönyörű hajzuhatagtól sokkal inkább az lehetek, miért fosztanám meg magam tőle?
Csak azért, hogy ne nevezzenek "gyávának"? :) Inkább "gyáva", mint hülye.
Akinek az a vágya, vágassa. De ne általánosítsunk már visszafelé sem.
Nem volt "rövid" a hajam, mégis sokat vágtak le, derékig érőből mell felettig érő fokozatos lett.
Azóta már visszanövesztettem, soha többet nem vágatom olyanra, nem állt jól, nem lehetett vele semmit kezdeni, folyton szétállt a fokozatok miatt...
Nekem derékig érő hosszú hajam volt. Amikor férjhez mentem, utána levágattam vállig érőre. Pár hónapig újra növesztettem, de igazából nem akartam már újra hosszút, ezért visszavágattam vállig érőre.
Most nem rég pedig jó rövidre vágattam és fel lett nyírva hátul. Szóval nekem a jó hosszúból lett jó rövid kb. 7 hónap alatt.
A hátközépig érő hosszú egyenes barna hajam volt kb. 10 évig, annyit szoktam vágatni amennyit épp igényelt a végéből. (pár centit) Tavaly bekattantam, eléggé összejöttek a dolgok, elmentem és rábíztam a fodrászra hogy vágjon nekem rövidebb hajat. [link]
Először amikor levette a vállamról azt amivel letakar, nagyon meglepődtem. Otthon picit megbántam. De mikor párom meglátta, ő 5 éve úgy ismert a hosszú egyenes hajammal....na ő imádta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!