Mi értelme van néhány havonta hajat vágatni?
Szerintem a második úgy értette, hogy hiába nő a haj, nem fog látszani, mert törik. Szóval oké, a haj a hajtőtől nő, és nő is minden hónapban, de ha a vége letöredezik, akkor nem igazán fog látszani, hogy nő a hajad.
Én amondó vagyok, hogy nem kell feltétlenül 2-3 havonta vágatni a hajból, inkább akkor, amikor már láthatóan töredezik. Amellett, hogy nem egészséges állapot, hogy a haj összevissza törik, nem is szép. És igen, ez látszik. Ilyenkor célszerű a töredezett részeket levágni.
De megfelelő ápolás és odafigyelés mellett nem fog 2 hónap után törni a hajad, mint a fene. Én pl. nyáron vágattam a hajam utoljára, azóta nagyon figyeltem az ápolásra, de nem vittem túlzásba. A hajam még soha nem volt ilyen életerős, egészséges, mint most. Most kezd láthatóan töredezni, és már annyira visszasűrűsödött, hogy kiengedve bizony viccesen nézek ki. Mivel nem túl hosszú a hajam (vállig ér kb.), és nagyon sok, úgy nézek ki állítólag, mint egy oroszlán.. :)
Szóval most már ideális lenne vágni kicsit belőle és megritkítani, de mondom, fél éve vágattam le.
Úgyhogy nem feltétlenül kell 2-3 havonta fodrászhoz járni, inkább annak, akinek a fazon miatt muszáj. Egyik barátnőmnek pl. rövid haja van, ő 1,5 havonta jár kb. fodrászhoz, mert ha kezd visszasűrűsödni és nőni a haja, nem áll jól a fazon.
Annak érdemes havonta vágatni,akinek töredezik a haja,ha nem vágatod havonta a töredezés fokozódik és gyakorlatilag nem látszik hogy nőtt e a haja az illetőnek
23/F
Egy fodrász.
"Második! Miért ne nőne töredezetten? A haj a fejedből jön, nem a végéből. "
Mert a haj tovább töredezik, azaz ha egy hajvég elkezd töredezni, akkor az nem áll meg.
Akinek rövid a haja, van, hogy havonta vágatja, mert 4 hét után már nem tudja normálisan formázni, nem úgy áll.
Nekem hosszú a hajam, sajnos akármennyire ápolom, a vége töredezik, ezért 3 havonta levágatok belőle 1-1,5 centit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!