Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit lehet kezdeni az arcommal,...

Mit lehet kezdeni az arcommal, hogy ha már a bőrgyógyász sem tud rajta segíteni?

Figyelt kérdés
12 éves korom óta sminkelem magam a pattanásaim miatt. (csak korrektor, szempillaspirál meg ilyeneket csak 14 éves korom óta használok) A lényeg, hogy nem is pattanások, hanem inkább acné-k vannak az arcomon ami nagyon zavar. Elmentünk bőrgyógyászhoz, felírt sotretet, amit szedtem hát olyan 8 hónapig, és rendbe is hozta az arcomat, de azt mondta, hogy nem lehet, csak 3x szedni mert tönkre teszi a májat. Tavaly elkezdtem a második kúrát, az is rendbe hozta az arcom. Idén már nem kezdhetem el a 3-kat, de iszonyat csúnya az arcom. Mit lehet tenni? Használok krémeket (6000 ft-osat, nem valami olcsó) Emellett korektorrt ha suliba megyek meg alapozót.

2014. febr. 6. 00:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanez volt.Én elmentem kozmetikushoz,kaptam itthonra krémet és maszkot is,de mikor 21 lettem elmúltak.azt nem bántam meg,hogy kozmetikushoz mentem,mert kért vérvizsgálatot,hogy nem-e más okozza.azóta nincs egy darab se.
2014. febr. 6. 06:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát miután azt írtad sminkelsz, gondolom lány vagy (bár elég liberális vagyok...:D)? Ha sotret mellett is visszajött, és ráadásul ilyen csúnya, nagy, gyulladt pattanásaid vannak főleg, akkor elsősorban a nőgyógyászaton és endokrinológián kéne vizsgálódni. Szinte biztosra veszem, hogy hormonális eredetű a problémád, azon nem segít se a sotret, se a csodakencék. Olvass utána a PCOS-nek is, ha még nem diagnosztizálták nálad. Sok dolgot nem tehetsz, a nőgyógyász valószínűleg fogamzásgátlót ajánl - ami vagy segít, vagy nem, de semmiképp nem gyógyít meg, csak tüneti kezelés az is. Nem írtad hány éves vagy, de ha csak kamaszkori hormonzavar, azt még kinőheted. :)

Ha nem hormonális eredetű (bár szinte biztosra venném), akkor érdemes allergiavizsgálatokat csinálni, étel, toll, poratka, pollen, a kozmetikumokban található anyagok, szinte bármi lehet.

2014. febr. 6. 10:20
 3/3 A kérdező kommentje:
15 éves vagyok bocsánat, voltunk semmi rosszat sem mondtak, minden jó lett, állítólag ez genetika, mert anyunak is voltak anno, és igen lány vagyok, köszi a válaszokat! :)
2014. febr. 6. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!