Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Milyen típusú hajam van és...

Milyen típusú hajam van és hogy kéne bánnom vele?

Figyelt kérdés
Nem tudom milyen kategóriába sorolható a hajam,mert kicsit minden típusból van benne.Felül inkább sima,középtájt hullámosodik,alul pedig szabályos csigákat formál.Elég furcsa.Nehéz bánni vele,akármit csinálok nem akar normálisan kinézni.Könnyen kiszárad és gyakran úgy néz ki mint egy szénaboglya,közvetlenül hajmosás után is,nem számít milyen sampont/balzsamot használok,vagy használok törülközőt vagy sem.Olyan fésűt használok aminek ritkák a fogai,és azzal is óvatosan,és ritkán,ezzel csak annyit érek el hogy nem nézek ki úgy mint egy puli,de nem sokkal jobb.Nem vasalom se semmi.
2014. febr. 1. 15:32
 1/4 anonim ***** válasza:
nekem is ugyan ilyen.. nem tudok vele mit csinálni.. csak vasalni és így jó..
2014. febr. 1. 16:00
 2/4 anonim ***** válasza:
talán Brasil cacau?
2014. febr. 1. 16:38
 3/4 anonim ***** válasza:

1. Alapos hajvágás néhány havonta

2. Hidratáló olajak használata hajmosás előtt (nekem ez vált be: [link] de lehet sima kókusz/jojoba/argán olaj is, a lényeg, hogy ne ilyen szilikonkészítmény legyen, hanem 100%-os olaj, és a tövétől a végéig kend be vele, 1-2 órát hagyd rajta, majd mosd ki alaposan samponnal)

3. Egy jó balzsam hajmosás után

4. Ne szárítsd a hajadat, inkább vizesen fond be 2 copfba éjszakára, reggelre megszárad, és nekem gyönyörű hullámos lesz a hajam tőle, nem ilyen összevissza.

5. Tangle teezer/vaddisznósörte hajkefe-igaz nem olcsók, de nagyon megéri hosszútávon

6. Fested valamivel a hajadat? Ha igen, akkor próbálj csak tőfestést alkalmazni, és minél alacsonyabb %-ú oxit venni (persze ha megoldható)

7. Ha mosás után mindenképp akarsz használni valamit, akkor egy kevés szilikonos hajvégápoló (csak a hajvégekre) jót tehet, ettől optikailag szebb lesz a haj.

8. Valamilyen kifésülő spray-t is érdemes lenne használni, de nem kell fésülködni utána, csak az ujjaidat húzd végig a hajadon. (érdemes szilikonmenteset használni-kevésbé zsírosít pl ez [link]

9. Hány naponta mosol hajat? Ha minden nap, akkor ritkítsd ezt egy picit száraz samponnal. Legjobb lenne min 3 naponta mosni.

2014. febr. 1. 17:04
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válszokat:) Ki fogok próbálni mindent.A fonás nagyon jó ötlet!
2014. febr. 1. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!