Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » LÁNYOK, FIÚK! Hogy működik a...

LÁNYOK, FIÚK! Hogy működik a szőr növekedése?

Figyelt kérdés

Úgyértem hogy nem terjeszkedik a szőrzet akkor hogyha borotválod? Mert ha leborotválsz véletlenül egy kis szőke pihét is, az erősebben fog visszanőni, igaz? Ésakkor legközelebb már odáig kell borotválni, de ha túlmegy, akkor megint terjedni fog :(

De nemszeretném hogy a hónaljamról elkezdjen lefelé az oldalamon, meg feljebb a karomon terjedni a fekete szőr. Segítség!

13L

2014. jan. 23. 16:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez nem így működik. Megnyugodhatsz, nem fog az egész tested szőrös lenni, ha megborotválod a lábad, kezed.
2014. jan. 23. 16:46
 2/8 anonim válasza:

Figyelj, nem minden területen fog megerősödni a szőr. Én pl egyszer véletlen az alkaromról lekaptam egy kétujjnyi részt és nem erősödött meg utána a szőrzet, de arcomon például igen.

Karodról szerintem amúgy is fölösleges borotválkozni.

Egyénként azért, mert egyszer véletlen túlmentél, nem kell odáig borotválni legközelebb.

2014. jan. 23. 16:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség, nem fog emiatt terjedni a szőr. Annyi van, hogy egyrészt neked 13 évesen még valószínűleg fog erősödni a szőrnövekedésed (akár borotválod, akár nem), másrészt hogyan is néz ki egy szőrszál? A teteje vékonyabb, és lefelé haladva egyre vastagszik egy bizonyos szintig. Borotválás miatt azért tűnhet erősebbnek a szőr, mert a vastagabb részen vágod, így már olyan vastagságú lesz a teteje, amikor tovább nő.
2014. jan. 23. 16:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez azért nem egészen így van. A hónaljnál főleg nem, az lehet hogy ott erősödni fog a szőr, de hogy nem megy le az oldaladra az biztos :) A lábadon, karodon, meg középen is erősödhet, még az epillálástól is (főleg ha sötét hajú vagy), de terjedni nem fog. Az arc ahol érdemes vigyázni, ott ha nem látszik csak nagyon erősen figyelve a "bajszod", akkor inkább ne nyúlj hozzá, mert rosszul járhatsz. Nekem majdnem fekete hajam van, a szőröm is mindenhol fekete, kb 15 éves korom óta epilálom,borotválom, és még nem lettem majom :D De sajnos el sem kopott, mint ahogyan azt valaha ígérték.. :(
2014. jan. 23. 16:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem a "bajszom" is kikopott.

Én sötét, dús hajú vagyok, kb 12-13 évesen már olyan voltam, mint egy kisjeti. Kezdettől fogva gyanta vagy epilátor volt soron, ahol ezeket használtam, mostanra jóval gyengébb lett, a hónaljamon pedig tényleg alig nő szőr. Egyedül intim részen nem bírtam elviselni, a bikinivonalat leszámítva, ott borotválom, de semmivel nem lett sűrűbb, mint amikor elkezdtem, csak ugye a borotválás nem tart olyan sokáig, mint az epilátor, de nem sűrűbb és nem is nő gyorsabban, mint a kezdetekben.

A bajuszrészt csipesszel tépkedtem, és most már csak hellyel közzel nő vissza 1-2 szőke szál, amiket 1-2 hetente kiszedek és annyi.

22L

2014. jan. 23. 17:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Az csak genetikai adottság, hogy meddig terjed a szőr. :)
2014. jan. 23. 17:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Az hogy mennyire leszel szőrös felnőtt korodra, bele van kódolva a génállományodba. Ezen csak a hormonok változtatnak vagy a végleges szőreltávolítás.

Tehát tök mindegy hogy minden nap leborotválod az egészt tested vagy nem csinálsz semmit, 25 éves korodra ígyis úgyis ugyan annyira leszel szőrös és ugyan olyan erős lesz a szőr. A szőr növekedési ciklusa 2-6 hétig tart, utána kihullik, néhány hétig pihen majd egy új szőrszál fog nőni ugyan abból a hajhagymából. Evidens hogy gyenge szőrszálként fog kinőni, mégis 1-2 héttel később meg fog annyira erősödni mint az előtte onnan kihulló szőr és ennek semmi köze a szőrtelenítési módszerhez.

Ha magasabb a tesztoszteronszinted valamiért akkor persze megerősdödik a szőrzeted, ha meg alacsony a T szinted akkor meg gyengébb lesz. A női hormonok meg pont fordítva hatnak.

Lényeg a lényeg, ha fiatalon elkezded borotválni magad azzal kicsit felgyorsítod bizonyos helyeken a szőr erősödését, de ez nem egy végtelen folyamat. A génjeidbe kódolt mértéktől nem fog jobban erősödni.

2014. jan. 24. 00:12
 8/8 anonim ***** válasza:
7: Miért mondasz ellent magadnak egy válaszon belül?
2014. jan. 24. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!