Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A melírozást el lehet rontani?

A melírozást el lehet rontani?

Figyelt kérdés

Jövő héten új fodrászhoz megyek. A régimben nagyon bíztam és mindig elégedett voltam, de most félek.

El tudja rontani a szőke melírozást?

Még egy kérdés: a fodrászok hogy szokták a melírt/vágást elkészíteni? Először melír és aztán vágás, vagy vágás és aztán a melír?

2009. nov. 25. 17:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Először vágás és az után melír mert akkor feleslegesen csinálták volna meg a melírt ha utána levágják.És igen eltudják rontani a melírt sötétebb hajra nem is szoktak vagy inkább nagyon ritkán világosabb melírt rakni
2009. nov. 25. 18:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem először melíroznak, aztán vágnak. Egyébként igen, nagyonis el lehet rontani, sajnos saját tapasztalatból beszélek. :S Nekem sosem azt a tincset melírozták be, amelyiket először, mert azt mondta, nem tudja ugyanazt eltalálni, erre már a végén szinte teljesen szőke lettem. :S De normális fodrász meg tudja csinálni normálisan, csak válassz jól. :)
2009. nov. 25. 19:30
 3/8 anonim ***** válasza:
de még hogy....nekem a barna hajamat melírozta egy gyakornok......ahány hajszálam annyi féle színű és olyan vastag tincseket csinált.....És mit az elején melírozott még jól el is égette a hajamat vele...
2009. nov. 25. 20:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Először a melír,mivel azt száraz hajon csinálják,sokkal bonyolultabb lenne először megmosni vágni megszárítani melírozni mosni szárítani.Így meg melír mosás vágás szárítás.Amúgy igen sajnos elronthatják.Amit már az elöttem válaszolók is mondtak,azok se túl szerencsések,de van még egy,hogy megfolyik a festék és foltos lesz a hajad.És arra figyelj még oda,hogy kérdezz rá,hogy mivel melíroz.Mert sajnos még most is van olyan hogy sapkával melíroznak,nem fóliába és az nagyon csúnya tud lenni.
2009. nov. 25. 22:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Na igen, a sapkás melírt kerüld el, ósdi módszer és tényleg nem jó. Amúgy sajna el lehet rontani, pl. sz..ul keverik ki és sárgás lesz, ahelyett, hogy világosszőke lenne. A csíkok vastagságát is érdemes előre tisztázni. Ja meg a másik: én annak idején a szőke hajamba kezdtem el barna csíkokat melíroztatni. Az első persze kikopott, aztán egy másik fodrászhoz mentem, mondtam neki, hogy alulra, a tarkómhoz rakjon egy kicsivel több barnát. Persze elcseszte: úgy néztem ki a végén, mintha sötétbarna hajba melírozott volna néhány tincs szőkét, magyarán mondva szinte totál bebarnultam. Ráadásul szemét is volt, mert a 2-szer számította fel a melír árát, mondván 2 féle színből tett bele csíkot.
2009. nov. 26. 10:12
 6/8 A kérdező kommentje:

Mikor bejelentkeztem akkor megkérdezte, hogy sapkás vagy fóliás melírt akarok. Én mondtam, hogy fóliásat.

Fuhhh, egyszer csinálták sapkásan a vállig érő hajamat. :SSSS

Életemben nem húzták/ráncigálták meg a hajam annyira, ráadásul platinaszőke lettem, mikor természetes hatásút akartam...Rossz rá visszagondolni. :/

Amúgy azért kérdeztem, hogy melírral v. a vágással kezdik, mert valamelyik nap néztem a tv-t és ott először mostak, vágtak, szárítottak, festettek. De ez szerintem hülyeség...Nekem is a régi fodrászom először festett és csak azután vágott.

Köszönöm a válaszokat. (:

(De attól még izgulok, hogy milyen lesz) Meg nem tudom olyan dolgot megemlíthetek-e, hogy 9-es szőkítőt szokott a régi fodrászom használni. Vagy ne szóljak bele ilyen dolgokba? Ő mégiscsak jobban tudja...

Csak gondoltam megkérdezem, mert lehet fodrásza válogatja, és szerettem volna felkészülni. XD

2009. nov. 26. 19:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Persze nyugodtan mondjad,ha tudod,hogy a 9-estől szép szokott lenni a hajad.Majd ha van kedved,írd meg hogy milyen lett! :)
2009. nov. 26. 21:06
 8/8 A kérdező kommentje:

Ma voltam és nagyon jó lett. :D :)

Eddig szőke melíros volt, azt rakott bele (hamvasat) és barna csíkokat. Csak a végéből vágott 2-3 cm-t.

Jó lett. Tetszik. :)

És köszönöm a válaszokat. :)

2009. nov. 30. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!