Okoz a hajban károsodást a hajfesték? Évek alatt festetitek? Változott a hajatok minősége, mennyisége?
Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék, kinek mi a tapasztalat, véleménye a hajfestékekről.
Ha valaki évekig szőkíti vagy festi a haját, hullhat-e attól, vagy csak roncsolódik?
Azt is írjátok ki, hogy mennyi ideig festettétek és milyen színnel?
Hosszútávon tényleg okoz a hajfesték károsodást a hajban?
2009. nov. 20. 13:40
11/12 anonim válasza:
én is olvastam ilyen tanulmányt, hogy a hajfestékek rákot meg ilyesmit okoznak, és szerintem igaz lehet. Hát, ha belegondolsz, hogy milyen érzékeny a fejbőr, és milyen agresszív a hajfesték (kb mint a hipó :D) akkor nem is csodálkozol rajta, hogy szétb.ssza a hajadat. Én most akarok áttérni a szinezőre, mert annak a molekulái csak a haj felszínéhez kapcsolódnak. (ha jól emlékszem, vmi ilyesmit olvastam egy angol honlapon
18L
12/12 anonim válasza:
Én kb. 10 éve festetem a hajam. A vöröst kivéve mindenféle színű voltam -leginkább a szőkének a legkülönfélébb árnyalatai, de lettem feketéből is szőke, szóval volt minden. Az én hajam eredetileg dús, eléggé erősszálú, hullámos. Nemrég rendezgettem a régi képeimet... nos, a festéktől nem változott semmit, maximum egy kicsit szárazabb lett, de nem volt töredezett. Viszont amióta hajvasalót használok és ki lett ritkítva/meg lett tépve a hajam, nos azóta kezd elvékonyodni a vége és töredezni. Évekig szőke voltam (volt, hogy egészen fehérszőke) és teljesen egészséges volt a hajam (bár ez utóbbinál 2 havonta vágattam a végéből). Hullani sosem hullt, még a 2 szülésem után sem. Szóval alapból a festék szerintem nem roncsol jobban mint mondjuk a hajlakk vagy a környezetei hatások. Az én hajam a ritkítást nem bírja, a hajvasalót meg egyértelműen egyik hajtípus sem bírja. Anyám amióta az eszemet tudom festi a haját, mindig beszárítja (sosem vasalja) és a mai napig totál dús, erősszálú, pedig ő dohányzik is. A festék rákkeltő hatásáról meg annyit, hogy ezt annak idején a mikrohullámú sütőkkel is eljátszották, mégsem lett több rákos beteg, pedig a legtöbb háztartásban van mikró. Ha ez igaz lenne, akkor Hollywood lakossága kb. nullára csökkenne, mert ott már egészen fiatal lány korban elkezdik festeni a lányok a hajukat. Unokatesóm Amerikában él (ott is született) és 12 éves kora óta festi/daueroltatja a haját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!