Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Okoz a hajban károsodást a...

Okoz a hajban károsodást a hajfesték? Évek alatt festetitek? Változott a hajatok minősége, mennyisége?

Figyelt kérdés

Kíváncsi lennék, kinek mi a tapasztalat, véleménye a hajfestékekről.

Ha valaki évekig szőkíti vagy festi a haját, hullhat-e attól, vagy csak roncsolódik?

Azt is írjátok ki, hogy mennyi ideig festettétek és milyen színnel?

Hosszútávon tényleg okoz a hajfesték károsodást a hajban?

2009. nov. 20. 13:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én 17 éves korom óta festem a hajam...Eddig minden színt kipróbáltam kezdve a len szőkétől az feketéig...

Az eredeti hajam sötét gesztenye barna,erős,vastagszálú,és dús hajam volt..

Most 37 évesen még mindig vastagszálú,de már nem olyan dús(bár még mindig több mint sok embernek).Ami hátrány lett,hogy jobban töredezik,nagyon hullik,és az egyenes szálú hajam az elmúlt években elkezdett göndörödni..(nem biztos,hogy a festék miatt,de ez is változás az én hajamnál)JA,és nagyon száraz lett...

2009. nov. 20. 13:51
 2/12 anonim ***** válasza:

Én most 17 vagyok, először 14-15 évesen festettem be a hajam.

Énis voltam szőke, vörös csíkos, fekete, az eredeti színem sötét barna.

Nekem nagyon tönkretette a hajamat, eddig se volt vastagszálú, vagy dús, de most még csúnyább, és nagyon hullik, fénytelen, és száraz.

Szerintem a hajfestés olyan, mint a cigi, ha 1x elkezded nehéz leszokni róla.

2009. nov. 20. 13:55
 3/12 anonim ***** válasza:
Száraz lett, töredezik, nagyon hullik. És már egyáltalán nem dús, pedig előtte nagyon szép hajam volt. Voltam fekete, vörös, kék, piros, lila, szőke, meg mindenféle az elmúlt 13 év alatt. Most fogok visszatérni az eredeti hajszínemhez, hátha még helyrejön.
2009. nov. 20. 14:08
 4/12 anonim ***** válasza:

10 év alatt semmit nem roncsolódott, nem törik, nem hullik jobban , mint ami természetes.

Mondjuk lehet azért, mert havonta vágom a végét, de tényleg csak egy mm-t, ez olyan mánia szerű.

Talán az is közrejátszik, hogy nem váltogatom a színt, esetleg 1-2 árnyalatot. Vörös

2009. nov. 20. 14:15
 5/12 anonim ***** válasza:
Én körülbelül már 2 éve nem festettem be a hajamat,most is szép fényes,mint eredetileg,hullani nem hullik különösebben,viszont töredezik egy picit.Mikor be volt festve,akkor kicsivel jobban törött,de ennyi.Szerintem ez hajtípustól is függ,például nekem viszonylag hamar helyre jött,másnak meg lehet,hogy jobban megviseli a haját.Egyébként én 16 éves korom óta festettem,és szőkétől a vörösön át a feketéig volt mindenféle színű.Az eredeti amúgy gesztenyebarna.
2009. nov. 20. 14:22
 6/12 anonim ***** válasza:

nem azért törik, mert festeted, csak az eredeti hajszín nem világosodik ki annyira, ha törik.

Ha befested, egy idő után elkezd a törésnél "kifehéredni", ezért látod úgy, mintha jobban törne.

2009. nov. 20. 14:29
 7/12 anonim válasza:

Még ha csak a hajban okozna!:( Bizonyos rosszindulatú daganatok kialakulásába is besegít, talán még okozza is.

A húgyútak és a nyirokmirigyek rosszindulatú elváltozását emlegetik a hajfestékekkel kapcsolatosan.

2009. nov. 20. 14:44
 8/12 anonim ***** válasza:

Nelem másfél évig szőke melírok voltak a hajamban és persze egyre több.A vége elvékonyodott az egész nagyon száraz volt és nem nőtt csak egy fél év alatt 1cm-t.Alapjáraton amúgy különösen erős és vastag szálú hajam vol(mostmár megint van)Pár hónapja befestettem az egészet és úgy megjavult a hajam, hogy 1hónap alatt nőt annyit mint máskor fél év alatt.Már erős a hajam, minden tök oké vele.

Szóval én egy barna hajra vagy akár sötétszőkére sem ajánlom a szőke festéket max ha mondjuk amúgy is szőke hajad van és sötétíteni akarsz vagy ha középszőke a hajad és 1-2 árnyalattal lenne világosabb.Az még belefér.Hát, nekem ez a tapasztalatom

2009. nov. 20. 14:50
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A Magyarországon élő nők körülbelül fele haldokolna,ha mindez igaz lenne.Persze,roncsolja hajat,a hajvégeket,szárazabb lesz tőle valamivel és van,akinek hullik is tőle.Na de azért ez már túlzás,hogy daganatot okoz,meg stb.Ennyi erővel ne egyél és igyál semmit,ne kenj semmit magadra,mert mindenbe belehalsz!Szerintem ez nonszensz!
2009. nov. 20. 14:53
 10/12 anonim ***** válasza:
Mintegy tíz éve festem a hajam, és amit el tudok mondani, az az, hogy azóta kicsit kevesebb a hajam, jobban kiszárad, illetve a vége törik. De legalább nem kell minden nap hajat mosnom, mert elepjáraton olyan zsíros volt a hajam, hogy sajnos rászorultam a napi hajmosásra. Balzsammal, pakolásokkal azért nagyjából rendben lehet tartani...
2009. nov. 20. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!