Mit lehet tenni hajtöredezés ellen?
Sziasztok! Eleve száraz hajtípusom van pedig szoktam néha pakolásozni, száraz hajra való sampont és balzsamot is használni.. egyszer befestettem már a felééig lenőtt kb, de festés előtt is töredezett nagyon a vége.. amikor hosszabb volt sokat vasaltam nagyon csúnya lett a vége és rövidre vágattam a hajam, de akk is töredezett néha pedig jóval kevesebbet vasaltam a hajam.. kb havi 1 vagy 2 szer max 3szor ha kivasalom a hajam, de ink havi egyszer..van bnőm aki többet vasalja még is egészségesnek tűnik.. és sokszor van hogy nem hajszárítóval szárítom, de ugye a hideg miatt muszáj meg akk van vmi "formája is ".. nagyon seprűs nem puha , selymes hanem olyan kóc az egész.. hiába fésülöm.. meg van hogy 3-4 centik is letörnek :(
És ezért tűnik hogy lassan nő.. meg kb majdnem az összes hajszál végén van az a szétágazás, van hogy többszörösen is meg ilyenek.. nyár végén vágtam vissza 3 centit, most megint olyan 2őt visszavágok..de ha havonta vágnám az életbe nem nő meg.. hosszú hajat szeretnék.. mit tehetnék hogy ne legyenek ennyire gyengék? Am meg pont h dús a hajam, nem ritka, nem vékony..
17L
Először hozd rendbe a hajad, mert anélkül nehezen fogod tudni megnöveszteni.
Minden hajmosás előtt tegyél rá olívaolajat vagy kókuszolajat, majd 1 óra után mosd meg. Balzsamot mindig használj, illetve naponta hajvégápolót is. Vizesen soha ne fésüld ki a hajad hajkefével csak az ujjaiddal, törölközővel ne dörzsöld. Én a helyedben egyáltalán nem használnék hajvasalót. A barátnődnek szerintem teljesen más a hajtípusa. Tedd le és hidd el, hogy nélküle is simán elélsz. A hajadat viszont folyamatosan vágasd, amíg le nem nő a vasalt, töredezett rész. Ha kell, akkor havonta vágass belőle 1-2 centit. Szedj a hajadra valamilyen kapszulát, én a Das Gesunde Plus haar vital komplexet ajánlom, mert nekem ez vált be leginkább és egyél sok gyümit, zöldséget, gabonát. És ami a legfontosabb talán: igyál naponta minimum 2,5-3 liter folyadékot!
Ha már szép, egészséges a hajad, utána gyorsan meg lehet növeszteni, de előtte tényleg hozd rendbe :)
1. vagyok
Te tudod, te ismered a hajad :) Nekem az 1x-i hajvasalás is meglátszik a hajamon. Kiszárad és egyből töredezik. Inkább akkor jobb, ha hajszárítóval kihúzom, bár nekem alapjáraton szögegyenes. De szerintem, ha ki tudod húzni hajszárítóval és körkefével a hajad, akkor inkább azt a megoldást válaszd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!