Leírnátok a hajápolási rutinjaitokat?
Hátközép alá érő felül szőke,alul fekete hajam van.
Shauma samponnal mosom,a sárga hajfénysamponnal.Utána rossman-gránátalma hajpakolás festett hajra.
Heti egyszer mosom.
Avonos hajvégápoló szárumot szoktam időnként tenni a végére,illetve szintén avonos szérum,nevét most hirtelen nem tudom,azt az egészre véknyan,attól fényesebb lesz. (bár ritkán használom,mert bár tényleg szép tőle 3 napig,utána mosni kell,mert bezsirositja)
Hetente-kéthetente mosok hajat, ez változó.
Száraz vagy enyhén nedves hajra viszem fel a hajpakolásomat, ami a következőkből áll, hossztól függően:
2-4 tojássárgája
3-4 ek. olívaolaj vagy kókuszolaj
fél-1 érettebb banán
2-3 ek. kakaópor (cukrozatlan persze)
1-2 ek. méz
esetleg egy pici natúr joghurt, ha véletlenül lejárt van otthon, kidobás helyett felhasználom erre
Kb. 3 órát hagyom fent mindig, de ha túl későn rakom fel, akkor pakolással a fejemen alszok.
Most Alverde samponokat használok (olívaolajas-hennás van itthon, meg zöld kávés), de régebben Wella-t, Pantene-t, Syoss-t is használtam. Úgy vettem észre, hogy pakolás mellett ennek nincs akkora jelentősége (nálam), de az Alverde-nek jók az összetevői, így most azt használok.
2-3x átmosom a hajamat, alaposan átmasszírozva a fejbőrt, majd kivétel nélkül mindig almaecetes öblítést végzek. Néha kúraszerűen csalános-alamecetes "hajszeszt" is alkalmazok, de max. egy hétig, szokott segíteni, télen kifejezetten jót tesz a fejbőrömnek.
Öblítés után puha törölközőbe csomagolom a hajam (nem dörzsölöm), majd negyed óra múlva leveszem, és hagyom, hogy magától száradjon meg (télen is).
Ha teljesen száraz, csontfésűvel kibontom, és ennyi. Hajspray-t nem használok egy ideje.
92-3 centi volt még nemrég a hajam, most vállig érő. Szeretem, dús, egészséges, és mikor a fenekemig ért, se volt gubancos, szinte elsőre végigszaladt rajta a fésű.
kb 4 naponta mosok hajat. Mivel érzékeny a fejbőröm, így vagy babáknak való sampont használok (Babylove) vagy valamilyen natúr kímélő sampont (Faith in nature, Alverde)
Balzsamnak a kedvencem a Faith in nature ginkós, pakolásnak pedig az Alverde amarántos regeneráló balzsam.
ezen kívül 2 csepp argánolajat használok a hajam végére mosás után, így tartom puhán 4 napig.
Teljesen meg vagyok vele elégedve, derékig érő, dús, fényes, selymes, többet nem kívánhatnék.
Sampon: Dulgon kids barackos (szulfátmentes), Balea barna hajra való vagy Nivea Diamond Gloss (szulfátosak, ezeket minden 3-4. mosásnál használom)
Balzsam: Wella Pro Series Repair
Balzsam spray: Pantene Aqua Light
Hajvégápoló: Balea v. Gliss kur
Ilyen hajkefét használok: [link]
Havonta-kéthavonta vágok 1-3 cm-t a végéből. Szinte mindig kontyban hordom, még úgy is alszok legtöbbször.
Hajvitamint is szedek, dm-eset.
Egy pici képet tudok mutatni, ez asszem március környékén készült, azóta 10-12 cm-rel rövidebb lett, most ha ehhez viszonyítunk nagyjából a földet súrolja, de sokkal vastagabb a vége. Hozzám viszonyítva meg most fenék alá ér pont. Végül is meg vagyok elégedve vele, mert teljesen egészséges, csak azt nem szeretem benne, hogy a hullámossága miatt könnyen kócolódik.
Amikor festettem kb ilyesmi volt. [link]
Amióta nem festem, fényesebb lett, már nem törik a vége, pedig nem használok hajbalzsamot, se hajvégápolót. KB ilyesmi:
persze én jobban szeretnék más színűt, pl ilyet:
De nem festem be mert akkor megint roncsolódik a hajam.
Lehet hogy pár festésig szép, de aztán elkezdi tönkretenni a festék. Én úgy vettem észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!