Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Festett haj ápolása? Mit...

Festett haj ápolása? Mit lehetne tenni, hogy ne legyen ilyen?

Figyelt kérdés

Évek óta festem a hajamat. Kissé műanyag tapintása van, kicsit száraz is. De nincs eltöredezve. Nem rég volt levágva belőle eléggé sok. (20cm kb.)

Kókuszolajjal szoktam kenegetni, kicsit talán segít. Ezenkívűl használok hajmosás után mindig GlissKur-t és balzsamot is. De a tapintása mégis olyan műanyagos.

Hogyan tudnék ezen változtatni? Ne írjátok, hogy vágassam le fiúsra a hajamat és növesszem le, mert nem fogom levágatni. Nekem egyébként sem állna jól.

Légyszíves ha te is hasonló cipőben jártál/jársz és tudsz valami jó praktikát, hogy enyhítsem ezt a problémát, akkor oszd meg velem! Sokat segítenél.

2013. nov. 11. 19:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Nincs különösebb praktika, ahogy olvasom sokat teszel a hajadért. A hajfestéktől úgyis ilyen lesz. Fesd kevesebbet.
2013. nov. 11. 19:15
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen műanyagos volt a hajam tapintása, amíg szilikonos dolgokat használtam, mióta leálltam róla (kb 2 éve) sokkal jobb nekem. Egyébként mivel ilyen sziliontartalmú balzsamot használsz szerintem felesleges a kókuszolaj rá, mert úgysem tud beszívódni a műanyagtól.
2013. nov. 11. 19:46
 3/9 A kérdező kommentje:
Lehet leállok a szilikontartalmú samponokkal és balzsamokkal, csak félek, hogy durvább és rosszabb tapintású lesz a festett hajam.
2013. nov. 11. 23:10
 4/9 anonim ***** válasza:
kókuszolajat hol veszel és mennyiért?
2013. nov. 12. 09:40
 5/9 anonim ***** válasza:
olyan lesz a tapintása, amilyen a hajad a műanyag alatt. Bármilyen is lesz magadnak köszönheted és nem a szilikonmentességnek.
2013. nov. 12. 09:47
 6/9 A kérdező kommentje:

Hát ha rosszabb lesz a tapintása és kinézetileg is csak egy kolonc lesz akkor meg mi értelme a szilikonmentesnek?

A kókuszolajat innen rendeltem: [link]

2013. nov. 12. 10:46
 7/9 anonim ***** válasza:
arra céloztam, hogy szarul fog kinézni az a te hibád, mert te károsítottad meg. Az értelme, hogy nincs szar műanyag érintése a hajadnak, ha nincs rajta szilikon akkor az olajak is be tudnak szívódni, így nem csak feleslegesen kennéd rá. ÉS amiért én imádom: mikor dicsérik a hajamat (szerencsére nagyon sokszor) büszke lehetek rá, hogy az én ápolási szokásaim miatt olyan és nem a műanyagok miatt. Pont mint ahogy az ember sokkal büszkébb tud lenni a saját maga által növesztett szép hosszú hajára, mint egy 3 óra alatt feldobott póthajra.
2013. nov. 12. 10:54
 8/9 A kérdező kommentje:

Jelentem megoldódott a problémám!

Az ecet egy csodaszer. Hajmosásnál ecetes vízzel öblítem a hajamat, majd azután balzsamozok. Ha végeztem a félszáraz hajamra teszek egy kis kókuszolajat, majd kicsit rászárítok. Hát a hajam elképesztően szép. Olyan puha mint még soha, és biztosra veszem, hogy az ecet tett csodát. Puha, nagyon fényes és egyáltalán nincs mű érzete.

Mindig ezt fogom alkalmazni, így nem kell átállnom a szilikonmentességre, hiszen a hajam évek óta festve van és lesz is. Kell valami ami összetartsa a hajszálaimat az állandó festegetés miatt.

Már csak egy vaddisznósörte hajkefét fogok beszerezni.

2013. nov. 15. 01:28
 9/9 A kérdező kommentje:
Ja egyébként én nem hajtok a hosszú hajra, 7 évig derékig érő hajam volt (nem póthaj), nem tetszett mert lehúzta a súly a fejemet, lelapult tőle a hajam, az meg eléggé ronda tud lenni. A váll alá érővel jobban megvagyok elégedve.
2013. nov. 15. 01:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!