Tudnátok nekem segíteni az első borotválkozással kapcsolatban segíteni pár dologban?
Érdekes kérdés...na igen
Közeledik a nagy nap, az első borotválkozásnak már lassan ideje. Kezdek férfivá válni khmm :'D
1. Milyen borotvát ajánlanátok?
Azt szokták mondani, hogy az gyenge szőrszálakhoz még elég az eldobhatós béna occsó' szarfos borotva. Ez tényleg igaz, mert hát én olyan, szeressük' a minőséget emberke vagyok :D
Ha ez csak egy tévhit akkor majd a későbbiekben, ha nem az, akkor hamarosan milyen célszerszámot ajánlanátok? Nekem nagyon bejönnek a Gillette borotvák. Azok közül melyik? Sokat olvastam már erről is, van a drága Fusion ProGlide-ok, és a kevésbé húzós M3 Power. Melyiket ajánlanátok, saját és hallott tapasztalataitok alapján?
2. Hány naponta borotválkoztok?
Minden reggel, kétnaponta, háromnaponta, amikor kedvetek van, amikor a barátnőtök már rágja a pofaszőrötök puszikor(xd), amikor már zavar titeket,esetleg soha? :D
Én úgy gondoltam, hogy naponta, de kezdek elbizonytalanodni...
3. Mennyi ideig tart?
Mennyi idő alatt jöttetek bele? 1 hét, 1 hónap?
4. Miket használtok még előtt és utána? (nekem érzékeny a bőröm)
Láttam van még Gillette arclemosó -alias arctisztító gondolom, ami lemossa a szennyeződéseket, meg a "zsírt"- ez ér valamit egyáltalán? Jobb, mintha csak simán megmosom az arcom? o.O
Apropó, borotvazselé-gél vagy hab? Én inkább a zselé felé (xdd zselé felé--nevetek magamon ._.) hajlok, az szimpibb, de jobb is? Abból is ki milyet használ? Van 100 féle...
Az "aktus" után :D, after shave(mert hogy érzékeny bőrű vagyok) vagy valami hidratáló, frissítő kence? A máni nem számít!
Kb. ennyi lenne, így is kicsit hosszú lett. Inkább abbahagyom mielőtt felkeres a lakásomon a GYIK...köszi szépen mindenkinek! Írhattok ti is ilyen hosszú regényeket, szívesen magamba fogadom az információkat :)
Nekem az olcsó borotvák nem jöttek be néha rákényszerültem. Szerintem egy szolidabb 3-4 pengés kezdésnek tökéletes nekem ilyen van(M3). Fateromnak van egy Fusion ProGlideja de nekem nem jött be. Egyszer kipróbáltam de féltem, hogy megvágom magam nehezebb kezelni plussz a penge is iszonyú drága hozzá. A pehelyszőrt leviszi az előbb említett is könnyedén.
Én 3-4 naponta borotválkozok, vagy ha lusta vagyok és értelmesen kéne kinézni akkor villanyborotvával ledúrom. Ennek az a hátránya hogy másnapra kb ugyan úgy visszanő, és mostanában irritálja az arcomat. Fürdés után de hajmosás után mégjobb borotválkozni mivel meglazítja a szálakat, sokkal simábban csúszik a borotva. Reggel a villannyal szoktam.
Én kb 3-4 alkalomra jöttem bele már simán cakk pakk 2-3 perc alatt végzek.
Arcszeszt használok, de néha irritálja a bőröm, ilyenkor testápolóval bekenem. Ha elfogy váltok arcbalzsamra. Főleg ha megvágod magad érdemes arcszeszt használni. Borotvazselét használok, könnyebben kezelhető mint a hab, jobban odatapad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!