Rasztások! Tudnátok segíteni?
Nagyon régóta fontolgatom már, hogy berasztázzam a hajam. Azt hiszem végre biztos vagyok benne, hogy igen. Viszont lenne pár kérdésem.
Mennyivel lesz rovidebb a hajam?
Milyen sűrűn kell újrahorgolni?
Melyik technikával a legcélszerűbb megcsinálni?
Érdemes olyan fodrászhoz fordulni aki ért hozzá, vagy megoldható néhány baráttal is az elkészítése?
Ha nagyon göndör a hajam, elképzelhető hogy a raszta is göndör lesz?
te néger vagy amúgy?
mert ha nem, akkor ne csinálj bohócot magadból. Meglát egy igazi raszta a kis elkészített frizuráddal, nemcsak hogy ki fog röhögni, de talán még jól pofán is vág.
nekem nincs raszta hajam, ellenben a barátomnak 9éve rasztája van.
valamennyivel rövidebb lesz a hajad, nem a felére, de valamennyire összehúzza a haj hosszát a raszta.
a "sűrűn" relatív dolog, ha azt szeretnéd, hogy szép legyen, akkor azért hetente 1-2 alkalommal, vagy amikor van időd, vagy úgy látod, hogy ráfér, akkor kell vele foglalkozni.
horgolással célszerű szerintem, a barátom is úgy csinálta magának és pár embernek.
ha van olyan barátod, aki megtudja SZÉPEN csinálni és ért is hozzá, valamint nem te vagy neki az első, akkor értelemszerűen igen, célszerű, ha nincs ilyen ismerősöd, akkor úgy gondolom, hogy érdemes rá költeni, keresni olyan embert, aki megbízható ilyen téren.
a barátomnak előtte nagyon göndör haja volt, részben ezért is csinálta meg anno magának.
göndör hajat kiegyenesítő a raszta, vagy legalábbis nem lesznek olyan rakoncátlan tincseid, mint előtte.
a göndör, vastagszálú haj a legjobb rasztához.
- Nekem kb a 2/3-ára ugrott vissza anno (15 centis hajból)
- Rövid és friss hajat gyakrabban kell visszahorgolni. (Értsd: egy-két hetente.) Később, ha nem zavar, hogy a töveknél enyhén zilált és a haj végénél ki van bomolva, akkor sztem elég 3-4 hetente hozzányúlni. Ha viszont nagyon tüchtig akarsz lenni, akkor továbbra is egy-két heti rendszerességgel kb.
- Sztem ha nincs olyan barátod, aki tényleg ért hozzá, akkor érdemesebb fodrásszal megcsináltatnod (nem hivatásossal, hanem olyannal, akik maszekban ezt csinálják, nekik nagyobb gyakorlatuk van ebben, és valószínűleg olcsóbban is jössz ki belőle). Gondolj bele, egy ilyen hajat nem egy évre tervez az ember, megéri annyit áldoznod rá az elején. :)
- Technikákhoz nem nagyon tudok hozzászólni, de horgolótűn kívül mást ne nagyon használj. Vaxokról kb csak rosszat hallottam (nehéz kimosni a hajból, bebüdösödik, stb.), meg így sokkal természetesebb érzés lesz számodra is.
- Göndör rasztát még nem láttam, még a feketéknél se, pedig nekik aztán tud göndör hajuk lenni... :)
Na lássuk csak. Az első kérdést megválaszolták előttem.
Az újrahorgolás:régen azt mondtam volna, hogy 1-2 hetente, de manapság van olyan technika amivel ez 2-4 hétre is vagy többre kitolható. A barátomnak több, 1 éve van rasztája, én csináltam, és nem akarok dicsekedni, de szuper lett. Mondjuk neki jó sok haja van. És hozzáteszem, hogy rengeteget utánaolvastam a témának, mindenféle videót megnéztem több nyelven is. Ha nem ismersz megbízható fodrászt, akkor csináltasd a barátaiddal, mert nagyon drága megcsináltatni, viszont, ha lelkiismeretesek a barátaid, utánanéznek a dolgoknak, vagy te megmutatod nekik, akkor szerintem nem igazán lehet elszúrni. Én a tupírozós, horgolósat ajánlom.
Amúgy létezik göndör raszta, de nem természetesen. Az afro-amcsik szokták hajsütővassal begöndöríteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!