Melyik körömlakk a jó?
Egy szín alapján ne írj le egy egész márkát, mindegyikből vannak nagyon rosszak és jók is.
Essence lakkokkal semmi bajom, nekem gyönyörűen a körmömön marad az is 5-7 napig, mint akármilyen másik lakk szinte. A lakkon csak annyiból van a hangsúly, hogy két rétegben szépen fedjen, a többit (kevés kivételtől eltekintve) megadja egy egészséges köröm, jó alap és fedőlakkal meg egy kis gyakorlat és tudás. Hosszabb körmökön mondjuk az egy hét akkor is esélytelen, rövidebb körmökön simán. :)
De alaplakkból tényleg nem jó az essence. :D A btgn fedőlakkja viszont nagyon jó, meg a special effect-es fedőlakkok sem rosszak.
És persze, van jobb minőség, vehetsz több ezer forintért is lakkokat, ha teheted, de nálam felesleges, pont ugyanaddig tart az is. :D
Az essie lakkok nem rosszak, bár a rajongást sem értem, de vannak szép színeik. az opi nekem nem annyira jött be, pár hónap után mindegyik használhatatlanná vált és drága is azért. Max Factor lakkok szépek, nem sok izgi színnel, de ez is drága. Hát drogériás viszonylatból esetleg a NYC lakkokat ajánlom, Colorama nem rossz, de fedésben sok szín gyengusz. Az olcsók közül a Moyrát ajánlom én is, minden fontosabb effekthez van már lakkjuk, szép a színválaszték, és személy szerint a minőségével sincs bajom, egyedül az ecsetét utálom. Vagy aden, gyakorlatilag ugyanaz, mint a moyra, tudtommal egy a gyártó is.
A lakkozásnál meg röviden az a lényeg, hogy ne legyen töredezett a körmöd felülete. Lakkozás előtt moss kezet, töröld át acetonnal, hogy tiszta és zsírtalan legyen a felület. Erre jöhet az alaplakk (ami ledobja az egészet, ha rosszat választasz), szín két rétegben, fedőlakk. A köröm élét is lakkozd át a fedőlakkal, elvileg nehezebben pattan le. És a körömágyadat ne fesd össze, vagy legalább szedd le festés után a lakkot, mert onnan is könnyen megpattan. :)
Egyetértek az előttem válaszolóval. Attól egyet kifogtál és nem jött be, még nem kell lejárató hadjáratot indítani az Essence lakkok ellen. Nekem sok Essence lakkom van, nem mindegyik, de a többsége nagyon jó és egy hétig kitart a körmömön. A Lovelytól és a NYC-tól csak 1-2 lakkot vettem eddig, egyik sem vált be, de nem fikázom őket, mert lehet csak én választottam rossz színeket. Amúgy nekem a kb. 2000 Ft-os Astor lakkok se tartósabbak az Essence-nél. Sokan esküsznek a Moyrára, hát én abból is eddig valószínűleg csak selejtet fogtam ki, mert mind rossz volt, amit vettem.
Persze, van az Essence-nél jobb minőségű, csak nem ebben az árkategóriában.
először is vegyél fedőlakkot, az több napig helyén tartja a lakkot.
Olcsó: Moyra, drágább: Manhattan még drágább: Max Factor
Én az Opitól nem vagyok elájulva, nem is éri meg 3ezret kiadni egy lakkért.
Nekem a sötét színek és a pirosak mindig hamar pattognak, a többi szín tartósabb.
Főleg Orly-t és Avont használok, ezek egy hétig bírják.
Szeretem még az Essence-t, és a Catrice-t, ezek max. 5 napig bírják rajtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!