Igaz lehet, hogy hajvágás után gyorsabban nő a haj? Ha igen akor hány centit kell belőle levágni?
#2 Ne írj hülyeségeket. A borotvált láb és a vágott haj két külön dolog... Vagy tán te kopaszra borotválod a fejedet?
Ha valakinek nem nő a haja, annak szokták mondani, hogy vágasson a hajából, frissítse fel egy kicsit a hajvégeket, de ettől nem fog gyorsabban nőni, maximum úgy látszik.
Töredezett hajvégekkel hiába nő a hajad, folyton letöredezik a vége, míg ha egészségesek a hajvégek, akkor azok nem törnek le, és lényegében "gyorsabban" nő a haj.
Annyit vágass a hajadból, amennyit a fodrászod jónak lát. Én annyit szoktam mondani, hogy ameddig töredezett a hajam, és ő úgy gondolja, hogy le kéne vágni, addig csinálja. Volt már, hogy csak 2 centit vágott belőle, és volt olyan, hogy 10 centit kellett. Utóbbiról persze megkérdezett engem, hogy eléggé töredezett és 10 centit kéne vágni belőle, hogy teljesen egészséges legyen a hajam, én meg rábólintottam.
Szóval gyorsabban nem nő, csak egészségesebb lesz a hajad, nem töredezik le.
Előttem már leírták a lényeget, nem nő gyorsabban tőle, csak nem fog töredezni és szebb lesz.
Mondjuk én levágtam tavasszal 13 cm-t a hajamból, és utána 1 hónap alatt 3 cm-t nőtt, utána hónapokban viszont csak 1-et, de én ezt nem a vágásnak, hanem valami más oknak tudom be. Nem egyenletesen nő általában az ember haja.
Az hogy a lábadon mennyire nő a szőr nem már mint genetika. Nincs olyan hogy erősebb lesz ha többet borotválod...Akkor 10 év után heti 1-2 borotválással hogy kéne kinézzünk?
Igen, úgy van ahogy a többiek leirták, ha a hajvég töredezett és nincs levágva, hajlamos rá hogy "feltöri" saját magát..vagyis ha elhanyagolod és nincs levágva akár több centis is lehet a törés, ezért majd többet kell vágni belőle mintha elmennél időben felfrissiteni a végét. De ettől nem nő gyorsabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!