Hogyan érhetném el, hogy anyukám megengedje a hasfestést?
Egyetlen egy fekete tincs van a sötétszőke hajamban, annak sem nagyon örült, amikor megcsináltam, ráadásul nem is akar kikopni, és már kezd nagyon lenőni.... Be szeretném festeni a hajamat vörösre, de nem engedi... még azt sem, hogy színezővel fessem... eddig azt mondta, hogy azért, mert a suliban nem engedik a hajfestéket, de ahova most járok, ott engedik... Nagyon szeretnék vörös hajat, és jól is állna (photoshoppal átszíneztem, és sokkal jobban nézett ki) de nem nagyon engedi..
Most kb. ilyen a hajam: [link]
és ilyet szeretnék :
Hogyan beszélhetném meg vele? 15/L (majdnem 16)
A hasadat szerintem sem kellene befestened...
Viccet félre téve: nincs sok esélyed sajnos. Sőt, te ismered anyukádat, neked kéne tudni, hogy lehet megtörni. A legfontosabb az lenne, hogy megtudd, miért nem engedi. Beszélgess róla vele. Kérd meg, hogy mondjon ÉRVEKET az ellen, hogy befesd a hajad. Ezeket próbáld megcáfolni. Ha nem megy, írd le őket ide, hátha tudunk ötletet adni...
A színező csak a hajRA épül, míg a festék a hajBA, ezért nem károsítja annyira. Gyorsabban is kopik, de ezzel számolni kell. Lehet, nem nyom nélkül, csak fakul. Hajtípustól, életmódtól és törődéstől függően szép lehet a festett haj is.
Nekem sötétbarnáról volt festett vörös, aztán szőkítettem és élék piros. A pirossal már sok volt a baj, meguntam, vissza barnára. Meg nem mondanád, hogy festve volt, már egészségesebb is. Neked a világosabb hajaddal a lenövésekre kell a legjobabn gondolnod, meg, hogy mi lesz, ha vissza akarod csinálni, megunod, mást szeretnél.
Anyukádat észérvekkel és türelmesen győzd meg, de te ismered, hogy mire hogy reagál. A hajfestést gondold át, én sokáig érteltem magamban minden frizurámat, a legtöbb a felnyírás volt oldalt, azt fél éve érlelgettem mire megcsináltam, biztos akartam lenni benne :)
Sok sikert egyébként! :)
15/L
Akkor hullik ki tőle, ha allergiás vagy rá. Sőt, akkor se mindig.
Persze, valamennyire roncsolja. Mint ahogy a hajszárító is, és a törölközővel való törlés, és tűző nap, a sok szintetikus sampon is... meg még sorolhatnám. Hülye indok az, hogy roncsolja a hajat a festés, mivel csak annyira roncsolja mint az összes többi kínzás amit nap mint nap csinál vele az ember.
Vagy várj még két évet. Ha nagykorú vagy, nem szólhat bele. Az is lehet, hogy addigra már nem fog annyira fontos lenni. Én feketét akartam 16 évesen de nem engedték, most 18 évesen meg már valahogy leszarom, lusta vagyok rá:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!