Miből áll a napi arc és testápolásotok? Milyen sminket tesztek fel egy sima hétköznapra?
Érdekelne egy napi arc- és testápolás programotok, hogy ki mennyi energiát fektet bele :) Valamint hogy ha még csak vásárolni is mentek akkor tesztek-e fel sminket.
Mindenkinek megy majd a zöld kezecske :)
az arcomat reggel-este babaszappannal tisztítom, reggel-este krémezem, napközben mikor eszembe jut,akkor áttörlöm tonikkal.
smink évszakfüggő, ált: alapozó, szemceruza, szemhéjpúder, tus, szempillaspirál, ajakápoló.
nem megyek ki az utcára smink nélkül, min. a spirál.
de nekem egy sminkelés kb 5percet vesz igénybe, szóval nem nagy időbeli befektetés.
Előző vagyok
Testápolás: A tusfürdőn kívül rendszeresen semmit sem használok, testápolót néha.
szia,
arc:minden reggel este megmosom az arcomat langyos hideg vízzel de előfordul hogy szappannal (sajátkészítésű) és utána sóoldattal törlöm át egy vattapamacs segítségével. Nos ha megyek vhova akkora előfordul hogy sminkelem magam így a még ilcsis habkrémmel is bekenem az arcomat rá az alapozó szemceruza vagy néha spirál egy kis púder attól függ milyen kedvem van, sokszor előfordul hogy semmitsem rakok fel . Ha sminkelem magam akkor a sminklemosás úgy módosul hogy szőlőmagolajjal átdörzsölöm az arcomat ez jól eltávolítja a sminkmaradványokat utána megmosom szappannal és utána jön a sóoldat.
Test: sima szappannal(sajátkészítésű) fürdök utána bekenem magamat vmilyen testápoló olajjal , nos ez nagyon változó attól függ hogy mi van itthon vagy éppen mit van kedvem kotyvasztani (kókuszolaj, shea vaj, sima olivaolaj, aloe vera gél stb. )
Heti egy alkalommal kávézacc+ olaj kombóval átdörzsölöm a bőrömet kivéve az arcomat.
Arc: reggel-este avon clearskin tusfürdő, utána hidratáló nappalra ( corine, de ezt megszüntették...:-() estére pedig néha aha-hámlasztó, egy óra múlva hidratáló. Heti 1x agyagos mézes maszk.
Smink: alapozó (terra naturi camouflage), púder ( manhattan vagy nyc), korrektor ( miss sporty), néha egy kis pirosító vagy spirál. Ajákápolót is használok, de az nálam nem számít sminknek... Ünnepekre szemhéjtus vagy erősebb rúzs. Attól függ, hogy hova megyek, a sarki boltba nem kell smink, de ha plázába-munkába-suliba-barátokhoz megyek akkor mindig felkenem:-)
Testápolás: nincs baj a testemmel, csak tusfürdőt vagy natúrszappant használok. Szőrtelenítés után aloe gélt vagy körömvirág krémet használok. Kirepedezett/ borzasztó száraz bőrre jó a shea vaj, de ez kb évi 1x szükséges.
Hajápolás: heti 2x mosom, használok olajos pakolásokat, szőkítő sprayt, néha hajöblítőt is (kamilla, rebarbara, csalán, almaecet, stb)
Amit kihagytam: én csak télen nem használok fényvédőt, amúgy az arcomra mindennap, a testemre pedig ha több mint 10 percet leszek a szabadban.
Reggel tonikkal törlöm át az arcom (Garnier Pure Active), néha be is krémezem a L'oreal Triple Active Fresh vagy Anti-Shine krémmel, +Triple Active szemkörnyékápolóval, de nyáron nem nagyon szoktam se reggel, se este, csak ritkán. A sminkhez Max Factor Facefinity alapozót keverek össze Helia-D BB krémmel. Ezt nyáron is minden nap, itthon is, mert ezekben van 20 faktoros fényvédő, én meg allergiás vagyok a napra (fehér bőröm van, de nem hófehér). Elég 10 percre kimennem fényvédő nélkül, és kipattog az arcom foltokban, 1 hétig tart, mire elmúlik. Viszont kicsit pattanásos is, a naptejek meg annyira zsírosak, hiába vettem mindenféle károsanyag-mentes, napallergiás bőrre valót, hogy attól meg még inkább pattanásos leszek. Aztán úgy szokott lenni, hogy felkenem ezt a keveréket, akkor erre már teszek púdert is, hogy ne csillogjon, ha meg már ez megvan, akkor nem tart semeddig egy kis szempillaspirált meg természetes színű szemhéjpúdert feldobni. Ha elmegyek valahova, akkor is ez a sminkem, esetleg még szemceruzát használok pluszba. Télen is minimum korrektort szoktam feldobni itthon is, ha elmegyek valahova, akkor rendesen sminkelek, még a vásárláshoz is.
Este lemosom sminklemosó kendővel a sminket, utána zuhanyozás közben arclemosó gélt használok (Garnier Pure Active), aztán esetleg krémet. Heti 1-2x bőrradírt.
Testápolásra nyáron nem igazán figyelek, máskor szoktam még a tusfürdő mellett testápolót meg kézkrémet használni. Testradírt is szoktam néha.
Szia.
Este fürdésnél mézes palmolive tusfürdővel átmosom az arcom (nagyon sima lesz tőle a bőröd), utána arcradirral bekenem, majd tonikkal átmosom.. mindennapi sminkem évszakhoz függ.. Ősszel..: Középbarna alapozót használok, vízálló szemhéjtust, vízálló szempillaspirált, pirosítót, világos rózsaszín szájfényt..
Tavasszal..: világos alapozó, vízálló szemhéjtus, vízálló szempillaspirált, pirosító..
Télen..: Nagyon világos alapozó, erős csillogós vízálló szemhéjtust vagy szemceruzát felülre, vízálló szempillaspirált vastagon kenem fel, és nagyon kevés pirosító..
Nyáron..: néha vízálló szemhéjtust,és néha szempillaspirált.. ha nyáron hidegebb, hűvösebb van, akkor a sötétebb alapozót kenek fel, hogy ne üssön el a bőrömtől..(:
Évszakhoz függ.. szeretek sápadtnak tűnni..:)
Ritka, ha lemegyek smink nélkül, egy kis szemhéjtus vagy szempillaspirál mindig van rajtam akárhova is megyek:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!