Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit csináljak az arcommal? A...

Mit csináljak az arcommal? A serdülőkorban miért nincsen többségnek bőrhibája? (lent)

Figyelt kérdés

elegem van!! mindenkinek olyan szép az arca,csak nekem nem :@

zsíros arcom van,de tisztítom.

baba szappannal mert az szárítja a pattikat...radírozom uborka mélytisztítóval,de nem ér semmit...

most meg kaparászom,de tudom hogy nem szabad.

ha meg kinyomom magamnak,akkor az a baj hogy magamnak nem szabad kinyomni.

most meg úgy tele van az arcom hogy nem merek kimenni az utcára!!!!alig..

menjek kozmetikushoz?

mennyibe kerülne kb?

Tudom hogy serdülök,de hogy ennyire!

Valakinek alig van pattija serdülőkorban-.-

nekem 11 éves koromtól teljesen 14 évesig pattis voltam!!

aztán nővérem mindig kinyomta őket,de begyulladtak,és ott maradt a vörösfolt,a pattanás helye..azt hogyan tudom eltüntetni?

De ha kimegyek a tükörrel az udvarra a fényre,reggel,akkor nem látszik h olyan sok bőrhibám lenne.A tükör igazat mutat? O.o

mert ha az ablakhoz megyek a tükörrel,benn vagyok a szobában,és ha ott nézem magam olyan ronda vagyok mint nem tudom már ki!!!:(

de ha fényképezőgéppel csinálok képeket,akkor az jól megmutassa a bőrhibákat??mert tavaj avval csináltam képeket,és ahogy feltettem a gépre,onnan már csúnyának láttam az arcomat.ami igaz is volt.

És ha most csinálok a fényképezőgéppel,és felteszem a gépre,igazából olyan az arcom?

14/Lány

ha kérdésed van írj,ha később írok akkor valami közbe jött.

2009. okt. 27. 19:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem menjél el bőrgyógyászhoz kapsz gyógyszert vagy krémet. Nekem is zsíros elégé a bőröm kénszappant használok nagyon jó.. ha kozmetikushoz akarsz menni a nagykezelés 2000Ft Vidéken.
2009. okt. 27. 19:16
 2/9 A kérdező kommentje:
értem.köszi:)
2009. okt. 27. 19:19
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem is ez volt a problémám, hogy mindenkinek sima volt a bőre talán néha 1-1 pattanás miatt nyafogtak nekem az év minden napján legalább egy szép piros folt volt a homlokomon vagy az orromon esetleg az államon már néha a sírás küszöbén voltam hogy miért vagyok ilyen szerencsétlen, rengeteg bolti szert kipróbáltam volt köztük többezer forintos Vichy normaderm semmit nem ért, volt másik hasonló krém volt köztük drága tonik olcsótonik éjszakai zselé pattanástalanító tapasz, arctisztítózselé börradírok egész skáláa, tisztítómaszkok arzenálja két másfél méteres polc lett lefelé ívelő a sok kencéért, amik összesen elgalább 80 000 forintban voltak...

Elmentem bőrgyógyászhoz, hát 4 napig úgy néztem ki...hát mind egy súlyos beteg :D De az orromon a miteszerek megfogyatkoztak a nagyobbak eltüntek, de a pattanások maradtak, a miteszerek pedíg újratámadtak.

Tettem fel én is kérdést az oldalon mindenki azt mondta, hogy irány a bőrgyógyász, hát én úgy voltam vele hogy oda komoly betegek mennek furcsán nézne a doki ha pár pattanás miatt nyafogok neki, meg sokat kell várni, messze van...bonyolult...szóval nem ragozom lusta voltam, de aztán le akartam szedetni egy anyajegyet ami angoyn zavart, a doki meglátta a homlokomon lévő 2-3 pattanást majd mikor levettem a pólóm a mellkasomon lévő apró vörös pontokat, és rögtön adta az utasítást az "írnokoknak" kaptam tőle nappalra egy Zynerit nevő folyadékot, és egy hámlasztókrémet a nyomokra...

Elkezdtem használni, első nap semmi, második nap már a melkasom halványodott, 1 hét után már épp csak aprobb nyomok látszottak :D 2 hét múlva mintha sose lett volna pattanásom :))) mostmár eltelt 3 hónap az oldatot csak néha kenem fel ha eszembe jut, mert a bőröm olyan mint amilyet mindíg is akartam...de ami furcsa a dolog megfordúlt, mert tizedikes korára az összes osztálytársam pattanásos lett, mindenkinek van vele problémája de nekem már semmi nincs az arcomon, esetleg néha egykét miteszer...

Menj el bőrgyógyászhoz, velem csodát tett csak ajánlani tudom, és remélem ezt a többi ilyen gonddal küszködő is olvassa, mert tudom hogy az ember nehezen szánja rá magát de megéri...

De hogy a másik kérdésre válaszoljak, nekem a kozmetikusnál a tini kezelés ára 5500 volt ózonnal együtt, a bőrgyógyásztól kapott két szer összesen 2000

2009. okt. 27. 19:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Tényleg a bőrgyógyász az segíteni fog nekem is felírtak egy ilyen zynerit nevű pattanás leszárítót nekem is segített elég sokat bár nekem az is a bajom hogy annyira ritka fajta allergiára hajlamos bőröm van hogy az enyémen csak igazán gyógyszerrel lehet segíteni . De szerintem neked is Zyneritet fog felírni meg max még lehet egy ilyen egy hetes antibiotikum kúra .
2009. okt. 27. 21:16
 5/9 anonim ***** válasza:

elne kezdj már antibiotikumot szedni..:S

szappannal eleve nemszabad arcot mosni....az oké h szárít, de a bőrnek vanegy természetes védekezőrendszere, ami annyit tesz, hogy ha jól működik, akkor az arcodat elkezdi visszazsírozni. namármost hate a babaszappannal szarrá szárítod, akkor ez mégjobban beindul ez a mechanizmus, és csak mégzsírosabb lesz tőle a fejed.

a pattanásaidat kinyomhatod, de csakis úgy ha előtte lefertőtlenítetted az arcod, és a kezed. ésakkor nemfog begyulladni. előtte gőzölögtesd kamillás forróvíz felett, a pára megnyitja a pórusaid, a kamilla pedig gyulladáscsökkentő. aztán fertőtlenítés, pattanás kinyomkodás, majd jöhet egy újabb gőzölés, de elég csak kb 1-2 percig. aztán mehetsz arcot radírozni, majd tonic, végül vmi hidratáló estére, és menj aludni.

a hidratáló viszont nagyon necces dolog, mert nagyon sok egyáltalán nem úgy működik ahogyan az levan írva. nagyon soktól csak mégzsírosabb leszel. hidratálóval nagyon óvatosan kell bánni.

2009. okt. 27. 21:48
 6/9 anonim ***** válasza:

énis ugyan igy vagyok ezzel:S mindenkinek olyan szép az arcra körülötem és ha vanis patijuk csak egykettő de nekem tiszta miteszer a fejem, és dumo szerű pattanások jönnek kimindig rajtam ha kinyomom sokszor ott marad a nagy dumo vagy a pirosfolt.. és ez nagyban befojásolja az önbizalmamat ha nincs pattanásom annyira szépnek érzem magam sokszor..:S és amelet h pattanásos az arcom még kiis szárad a sok kencétöl amiket kiprobáltam rá.. aknesol, szalicilsavaslemoso, segitettek de csak idölegesen és utána ezeknekis volt következménye..::S

már több krémel nem fogok kisérletezni igyis mindig a zsebpénzem ment rá.. bár nekem a kozmeitkus nagyon sokat segitett eddig sokal rosszabvolt a helyzet elmentem 2 szer és mostmár azért nemolyan rendszerségel és nemolyan sok jön elő de igy is sok

ha megtaláltad a megoldást kérlek szolj..:)

2009. okt. 28. 00:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát zsíros bőrre ne használj tonikot, mert az a tapasztalatom hogy a tonicokban ahhoz kevés a szesz hogy megölje a bacika, de ahhoz épp elég hogy elindítsa a zsírosodást.

Ja és a tisztítás tonizálás hidratálás általános hülyeség, én 3 napig csináltam, és szinte csöpögött a zsír az arcomról, annyira próbált védekezni a bőr a tisztítgatás a szeszezés meg hasonlók ellen, azt ne próbáld, ki én is a bőrgyógyászt ajánlom!

2009. okt. 28. 09:53
 8/9 anonim ***** válasza:

próbáld ki az Aknesol-t .nagyon jó. nekem bevált,

a gyógyszertárba vettem,recept nélkül kapható.

2009. okt. 28. 10:18
 9/9 A kérdező kommentje:

úh..

oké majd szólok,lehet privibe.

Hát akkor inkább elmegyek kozmetikushoz.

köszi a válaszokat!

2009. okt. 28. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!