Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Budapesten hol találok olyan...

Budapesten hol találok olyan fodrászatot/fodrászt, aki foglalkozik henna hajfestéssel?

Figyelt kérdés

2013. júl. 27. 19:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Az igazi hennával történő hajfestés nagyon macerás. Először is az igazi hennások nem csak a port és vizet keverik össze, hanem még mást is kutyulnak-főzőcskéznek. Aztán ezt a sűrű kencét felviszik a hajukra és akár órákat (van, aki 6-ot is) hagyják hatni. Ezt már eleve lehetetlen fodrászatban.

A színt sem lehet garantálni, ahogy olvastam, a lemosás meg a másik kemény menet, van, aki kádban ülve oldja meg. :) Elég sokat olvastam erről, csak próbálom összegezni a dolgokat.

Ja, olvastam valahol, hogy van fodrász, aki felkeni az általad összeállított pépet, aztán lekötve, turbánnal a fejen kell hazamenni és kivárni, amíg le lehet mosni.

2013. júl. 27. 19:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én otthon csinálom:)Szerintem nem nagyon éri meg fodrászhoz menni ilyennel, mert ahogy az előző is írta 3-6 órán keresztül a hajadon kell legyen a massza, hogy a hajad beszívja a színt.Annyira azért nem macerás a dolog,hennapor kell hozzá a kikeveréséhez pedig nagyon sok recept van a neten.
2013. júl. 28. 14:48
 3/5 anonim ***** válasza:
53%
Egyáltalán nem olyan macerás szerintem. Mondjuk én natúr vörös színt használok, ezért nem kell kevernem még hozzá indigót meg mindenféle maszlagot. Én biot használok, amiben semmi vegyi anyag nincs. Kikeverem, felkenem, betekerem folpackkal, rá egy sapka, hogy melegen tartsa. 2 órán át hagyom hatni. Lemosni sem olyan nehéz. Fodrászt nem ismerek aki csinálná, de sajnos sokan nem értenek hozzá, és nem is merik vállalni a kockázatot, ha elszúrnák.
2013. júl. 29. 08:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Igazából én szívesen kikeverem és pepecselek vele :) .,csak jó lenne ha vki tudna segíteni,hogy pontosan mi is hozható ki a hajamból,miből mennyi kell bele, ha ilyen vagy olyan színt szeretnék elérni(henna,indigó,cassia)mert félek,hogy elrontom.
2013. júl. 29. 09:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Milyen az eredeti hajszíned?

Festetted korábban kémisi hajfestékkel?

Nekem a sötétszőke hajamon a henna natúr vörös kb. így néz ki: [link]

Szobában kevésbé intenzív, de napfényben nagyon szép színe van. A legelső festés általában még nem fed olyan jól, ne ijedj meg, ha úgy érzed nem fogta be rendesen. A henna egy vékony réteget képez a hajszálaidon. A második festéskor már szép intenzív eredményt kapsz. Nekem elég 1,5-2 óra hatóidő.

Minél világosabb a hajad, annál élénkebb lesz az eredmény. Én szeretem a narancsos (répás) színt is, de van aki nem. talán csinálhatnál előtte próbatincsen festést, nehogy csalódás érjen.

2013. júl. 29. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!