Budapesten hol találok olyan fodrászatot/fodrászt, aki foglalkozik henna hajfestéssel?
Az igazi hennával történő hajfestés nagyon macerás. Először is az igazi hennások nem csak a port és vizet keverik össze, hanem még mást is kutyulnak-főzőcskéznek. Aztán ezt a sűrű kencét felviszik a hajukra és akár órákat (van, aki 6-ot is) hagyják hatni. Ezt már eleve lehetetlen fodrászatban.
A színt sem lehet garantálni, ahogy olvastam, a lemosás meg a másik kemény menet, van, aki kádban ülve oldja meg. :) Elég sokat olvastam erről, csak próbálom összegezni a dolgokat.
Ja, olvastam valahol, hogy van fodrász, aki felkeni az általad összeállított pépet, aztán lekötve, turbánnal a fejen kell hazamenni és kivárni, amíg le lehet mosni.
Milyen az eredeti hajszíned?
Festetted korábban kémisi hajfestékkel?
Nekem a sötétszőke hajamon a henna natúr vörös kb. így néz ki: [link]
Szobában kevésbé intenzív, de napfényben nagyon szép színe van. A legelső festés általában még nem fed olyan jól, ne ijedj meg, ha úgy érzed nem fogta be rendesen. A henna egy vékony réteget képez a hajszálaidon. A második festéskor már szép intenzív eredményt kapsz. Nekem elég 1,5-2 óra hatóidő.
Minél világosabb a hajad, annál élénkebb lesz az eredmény. Én szeretem a narancsos (répás) színt is, de van aki nem. talán csinálhatnál előtte próbatincsen festést, nehogy csalódás érjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!