Használt már valaki Lush Caca Brun vagy Caca Noir Hennát?
Mik a tapasztalatok?
Milyen lett az eredmény?
Szia, én használtam egyszer caca noir-t, de az eredeti hajszínem hamvas középszőke, és lenövésem volt (középbarnára festettem). Reméltem, hogy ezzel a maradékot is be tudom festeni sötétre, de nincs az az isten, hogy a szőkét ez sötétre színezze, maximum hamvas lesz tőle, kékes esetleg, talán zöldes. Láttam már képet, amin valakinek rezes volt a haja, befestette noir-ral (indigó van benne), és hamvas lett, de kb. ugyanolyan világos maradt. Esetleg akkor látok lehetőséget, hogy sötétít, ha alapvetően sötétebb a hajad, vagy kevered hennával (így elég lilás, padlizsános színeket lehet elérni).
Amire figyelj oda, hogy a hennát (legalábbis a lush-félét, ez elég minőségi, és tényleg nincsenek benne fémsók, csak henna és kakaóvaj, meg illóolajok) még ki tudod szőkíteni, ha ráunnál a vörösre, de az indigót (ami a noir-ban van) nagyon macerás kiszedni a hajból, mert szőkítés után kékes-zöldes színe lesz.
Ha beírod a google-ba, hogy "caca noir before after", akkor elvileg kidobál majd neked képeket, milyen hajszínek születtek.
Sok sikert!
Köszönöm a segítségedet!!!
Én sötétbarna hajú vagyok, és nem is szeretnék nagyon eltérni ettől, csak egy picike változásra, más árnyalatú csillogásra vágyom, élénkebb hajszínre. Én pont attól félek, hogy túl nagy lesz a változás!
Csak egyszeri alkalommal szeretném kipróbálni. Arról vannak tapasztalataid, hogy hogyan kopik? Látszik a lenövés, vagy kikopik, mielőtt látszódna a lenövés?
Nem szeretném utána festeni a hajam, így remélem, pár hét és visszakapom az eredeti hajszínem. Aztán persze ha beválik, máskor is visszatérnék ehhez a módszerrel alkalomadtán. :)
Bár régi topic azért írok hátha még hasznos ez valakinek. Először is Caca Brun is tartalmaz indigót! Utána visszaszőkíteni nem lehet csak katasztrófális eredménnyel.
Ha szkébl szeretnél barnát, akkor először rouge-gal ,vagyis sima vörös hennával kell rámenni, utána a noir-ral. Ettől megkapod a barna árnyalatot, szőkéből mindig építeni kell a színt!
Harmadszor, sajnos (és ezt 15 év hajfestési tapasztalat mondatja velem) szőkített hajat nem lehet még normális hajfestékkel sem barnítani. Ha valaki egyszer már leszívatta a haját akkor az a rész kb mindent ledob magáról. Tehát ha így akarsz hennázni akkor készülj fel rá, hogy többször végig kell menni hennával a hajon. Jó pont viszont, hogy a henna nem káros a hajra, így nyugodtan akár hetente is lehet ismételni.
Remélem tudtam segíteni, jó hennázást mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!