Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogy kell hatékonyan és...

Hogy kell hatékonyan és biztonságosan napozni?

Figyelt kérdés

Érdekelne mi a módja a hatékony és biztonságos napozásnak. Esetleg üti egymást a két dolog, tehát kompromisszumot kell felállítani, vagy barnulok és tönkreteszem a bőröm vagy nem és szép marad a bőröm?

Naptej használata szükséges? Milyet ajánlotok?

tapasztalatom szerint, ha kifekszem egy órára egy erősen napos időben védelem nélkül, akkor megfogja a bőröm. Ha ugyanezt teszem a naptejjel már nem lesz hatása a napozásnak. További tapasztalatom, mikor szintén védelem nélkül kint dolgoztam a napos időben a fák alatt (hol árnyákban, hol nem) a teljes nap során észrevehetően sokat barnultam, bár kicsit le is égtem, de ez csak másnapig érződött.

2013. júl. 25. 00:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Először is, barnulni nem egy óra alatt, sőt nem is egy nap alatt kell. Ez egy folyamat. Úgy gondolom, hogy megfelelő gondoskodás mellett lehet napozni, lehet barnulni. Persze mindenkinél mást jelent a napbarnított bőr. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy alapvetően milyen a bőrünk. Aki kreolosabb bőrű, az könnyebben le tud barnulni, kevésbé hajlamos a leégésre. Aki viszont fehérebb, érzékeny bőrű, könnyen leéghet és nehezebben barnul. Tehát ha valakinek érzékenyebb a bőre, irreális dolog azt várni, hogy olyan gyönyörű barna bőre lesz, mint egy eleve kreolosabb bőrűnek.

Egyébként valamennyi napfény mindenkinek szükséges, ilyenkor lehet legjobban feltöltekezni a D vitaminnal, amire ugye a szervezetnek szüksége van. És mennyivel jobb a nyári hónapokban kiülni délután a teraszra egy fél órára, vagy sétálni egyet a parkban, mint vitaminokat szedni. :)

Valamilyen napvédőt kell használni, ez lehet naptej, krém, spray, kinek milyen válik be. Én is tapasztaltam, hogyha bekenem magam naptejjel, kevesebbet barnulok, de inkább bekenem magam, mert nekem fontos, hogy később is szép, egészséges legyen a bőröm. Ráadásul rendszeres napozással még naptej használata mellett is egész szép, egészséges barna bőröm lehet nyár végére.

Lerágott csont, de igaz, 11 és 15, de inkább 16 óra között nem szabad napozni, sőt, amennyire lehet kerülni kell a napot. Ilyenkor az sem megoldás, ha sokáig vagy árnyékban, ugyanis a nap sugarai oda is elérnek. A déli órákban a legnagyobb az UV sugárzás, amivel nagyon vigyázni kell. Másrészt könnyen napszúrást kaphat az ember, ami szintén nem hiányzik senkinek, azt gondolom.

Tehát összefoglalva: valamilyen napvédőt kell használni, 11-16 óra között nem szabad napozni és nem egy nap alatt kell lebarnulni, hanem fokozatosan és nem egész nap dögleni a napon. Valamint nagyon fontos a folyadékpótlás, rengeteg vizet kell inni, mert az izzadással, párologtatással sok vizet veszít a szervezet. Továbbá este nyugtató, hűsítő, napozás utáni testápolót is érdemes használni, hogy hidratálja a bőrt.

2013. júl. 25. 10:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Az előzőnek igaza van, ha most elkezded, akkorpár héten belül barnább leszel, persze ne számíts csokibarnára. Reggel/ délután napozz, megfelelő fényvédelemmel. Bioderma naptejek nagyon jók:-D Amíg nem vagy barna, addig 20-30as faktor, alapszín után 15-20as, napozás előtt normális mennyiségben elkenve. Szoli/ déli nap/ fényvédelemmel nélkül/ stb ne barnulj. Belsőleg a sok répa segíthet. Fontos a napszemüveg, mert az megvédi a szemet/ szemkörnyéket. Amúgy ha bőrproblémákkal pl májfoltok, pattanás hegei, pattanások, nagyon extrém száraz bőr, ekcéma, stb küzdesz, hagyd a napozást, mert csak rosszabb lesz tőle. hidratáló, regeneráló krémet napozás után pl aloe gélt, shea vajat. Anyajegyeid (ha vannak) kend vastagabban fényvédővel, magasabb faktorszámúval, szóval védd őket. Amúgy a barna bőr nem minden, így inkább legyen kevésbé hatásos, mit
2013. júl. 25. 13:06
 3/5 anonim ***** válasza:
* mint káros
2013. júl. 25. 13:07
 4/5 anonim válasza:
49%

Sziasztok! Tudom, a kérdés már régi, de leírnám a tapasztalatom.

Most kezdtem el én is napozni, először életemben.

Már lassan egy hete csinálom, napi rendszerességgel, és tudom hogy megszegtem hogy nem lehet a kora délutáni órákban kint lenni a napon, de sajnos nincs máskor időm.

Mivel nagyon de nagyon fehér a bőröm, 2x15 percet vagyok kint naponta, 15 percet felsőtest, és 15 perc hát.

Épp hogy megkapott a nap, de már a második nap észrevettem hogy kissé barnult a bőröm:D

Amíg ilyen jó idő lesz, addig kint is leszek nap mint nap.

Nem használok semmilyen sprayt, vagy krémet, és vizezni sem vizezem magamat.

Szerintem 2x15 perctől nem lesz bajod :)

2018. ápr. 30. 15:40
 5/5 anonim ***** válasza:
50%
Utolsó a hát is felső test...
2020. júl. 9. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!