Nagyon igénytelen lennék, ha ma zsíros hajjal mennék el itthonról?
17 éves lány vagyok.
Régen a hajamat elég volt heti egyszer megmosni. Utána egyre jobban éreztem, hogy heti kétszer kell. Lassacskán azt se bírta ki, és most ott tartok, hogy kétnaponta kell. Néha már naponta kellene, de azt nem szeretném. Itt a nyár, és vissza szeretném szoktatni a hajamat, vagy legalább kímélni. Ha a barátomhoz megyek, vagy osztálytársakkal valahova, mindig megmosom.
De ma Apuékkal megyünk kirándulni. Nem tudom hova, és, hogy mennyire nyilvános helyre. Utoljára szerdán mostam hajat. Legközelebb meg hétfőn mennék valahova.
Ki mit gondol, igénytelenség lenne a részemről zsíros hajjal kimenni, azaz mossam meg? Vagy hagyhatom így? Gondoltam, hogy behintőporozom, de az nincs itthon.
Nem szeretnék igénytelen lenni, csak már zavar, hogy szinte naponta ellene megmosni, mikor régen olyan szép volt.:(
Én ilyenkor szoktam faggatózni. Ha mondjuk városnézős kirándulást teszünk, akkor megmosom a hajam, de ha pl. hegyekben kirándulunk, akkor nem, mert ez esetben sokkal ésszerűbb utána megmosni.
Szerintem kérdezz rá, hova mentek. Bár nem biztos, hogy jót tenne, ha most megmosnád a hajad. Nincs olyan meleg, itt pl. a szél is fúj, könnyen megfázhat a fejbőröd, s akkor utána hullhat a hajad.
Inkább szaladj le a boltba és vegyél hintőport, az nagyon jó lenne. :))
Sajnos nem tudom,hogy hova megyünk.:(
Ez akkor szokott eldőlni.
Szerintem azt csinálom, hogy megmosom a frufrum-a többin nem látszik, hogy zsíros.:) És akkor nagyjából jól jártam:)
Azt az időt, amit erre a kérdésre rászántál, rászánhattad volna a hajmosásra is. :)
Amúgy egy kirándulásra nem kell a frissen mosott haj, úgyis esélyes, hogy megizzad a fejbőröd és akkor megint meg kéne mosnod, és abból tényleg mindennapi hajmosás lesz.
Vegyél fel egy sapkát, vagy kösd fel a hajadat, esetleg hajpánt..
A hintőpor, száraz sampon, és a haj összefogása tényleg segíthet. Egyébként zsíros hajra van egy tanácsom: ha szedsz csalánt (hiszen elvileg kirándulni mentek, talán hegyekbe, nem? :D), és lefőzöd (úgy, mint amikor kamillából teát készítesz), jó hatással lesz a zsíros fejbőrödre, egészen megtisztítja. "Balzsamnak" pedig keverj össze 2 e.k. almaecetet egy liter vízzel, és ezzel öblíts le a hajadat. Még segíthet a szódabikarbóna - vízzel készíts krémes pépet, és ezzel dörzsöld át a fejbőrödet.
Jó kirándulást! :)
KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!!!:)
Végül csak a frufrumat mostam meg:) Sajnos ha feltűzöm, akkor olyan a fejem, mint egy gomba, nagyon bután nézek ki, és ha zsíros, teljesen lelapul.
Ezt a csalánosat lehet, hogy kipróbálom, köszönöm!
Igazából én is rosszul érzem magam zsíros hajjal, csak félek, hogy tönkre megy a sok mosástól, mert már ígyis sok kár érte a hajamat. Ezért igyekszem kímélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!