Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hullhat azért a haj, mert hosszú?

Hullhat azért a haj, mert hosszú?

Figyelt kérdés
Évekig festettem, göndörítettem, vasaltam a hajamat és semmi baja nem volt. (Tini koromban olyan 14-17 ig). Ezzel már felhagytam vagy 4-5 éve, mégis egy fél éve el kezdett hullani a hajam és körülbelül már csak a fele van meg az egykori hajamnak, ami még akkor sem hullott, amikor festettem. Az a helyzet, hogy sosem volt még ilyen hosszú hajam. Mindig körülbelül ilyen volt: [link] azonban most hagytam nőni és megnőtt körülbelül ekkorára: [link] A kérdésem a következő lenne: Hullhat azért a hajam, mert túl hosszú és a fejbőröm nem bírja, vagy ez csak egy tévhit és inkább a stresszes életmódban keressem az okát? Köszi előre is. :)

2013. jún. 21. 23:59
 1/4 anonim válasza:

nekem szerintem hosszabb hajam van, de én nem festem csak vasalom...hajmosásnál és amúgy is ha végig húzom a kezem a hajamon egy-két szál beleragad, mosásnál pedig akkár 1-2 centi vastag tincs is kicsúszik

rengeteg és vastag hajam van, anyukám szerint ez az oka de nekem nem feleződött meg a hajszálaim száma :) remélem segítettem ;)

2013. jún. 22. 00:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Nincs olyan hogy a fejbőr nem bírja el a hajat. Az akár 3-4 kilós hajszálakat is elbírna. De a haj nagyon könnyű ehhez képest, van akinek térdig ér a haja mégsincs semmi baja.

A hajhullás akkor hajhullás ha már napi több mint 100 szál hullik ki. Tehát kb olyan hogy beletúrsz és egy csomó haj a kezedben marad. Ilyenkor nem árt orvoshoz menni hogy megmondják mi a gond. Ha nincs ilyen komoly gond, akkor elég egy hajerősítő hajszesz is akár. Pl Herbavita a legjobb.

2013. jún. 22. 00:44
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Egyszer összeszámoltam és olyan 40-50 hajszál hullott ki hajmosás után :/ Ami ezért elég rémisztő, mert még sisem hullott a hajam. De amúgy ha végighúzom rajta a kezemet akkor olyan 3-4 szál marad a kezemben. Hajmosás után egyébként jobban hullik. Használom a Forcapil kapszulát és a Helia-D hajszeszt és sampont, de eddig még semmi változás :/
2013. jún. 22. 01:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem hullhat a hossza miatt, ez biztos. Ha ennyi kihullott, hogy már csak fele van, akkor érdemes lenne kivizsgáltatni. Sok minden okozhatja, stressz is ahogy írtad. Húgomnak pl. a diéta miatt hullott ki legalább a fele haja. De lehet lyukas fog, pajzsmirigygondok, más hormonproblémák miatt is.
2013. jún. 22. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!