Előfordult már valakivel, hogy mikor először ment egy új fodrászhoz, akkor kifaggatott a fodrász a munkátokról, családról stb?
Már kétszer előfordult velem, hogy mikor először mentem egy új fodrászhoz, nem a hajápolási szokásaimról kérdezett, hanem hol dolgozom, hány éves vagyok, hol lakom, kivel élek, vannak-e gyerekeim, ha nincsenek, miért nem stb. Szinte vallatott.Csak úgy záporoztak a kérdései.
Ehelyett nem azt kellett volna megtudakolnia, hogy a hajamat hogyan kezelem, volt-e vegyileg kezelve stb. ???
Hogyan kezelitek az ilyen szitut? Mondjam azt, hogy miért fontos? Kérdezzem ki én is őt?
Ezt én is utálom. Igazából semmi köze hozzá, inkább arra figyeljen már, hogy úgy csináljon mindent ahogy a vendég kéri.
Én ilyenkor kicsit óvatosan a "szavába" vágok-vagyis az előrelátható kérdésáradatba- és próbálom mindenféle fodrászati cuccokról kérdezni-na ezt meg ők nem szeretik!:)
Milyen állapotban van a hajam? ...mert pl. magamnak szoktam festeni.. vagy..
Mennyire lenne macerás a hajamba 2 árnyalattal világosabb highlightokat csinálni? Mennyi idő kb.? (erre adott válasszal már ki is derül hogy melyik hajfesték az amihez nem kell leszívni és újrafesteni, hanem csak festeni a hajat)
Meg hasonló hülyeségeket...
:)
Ez nem a fodrászok jellemzője. Egyszerűen vannak olyan emberek, akik kíváncsibbak az átlagnál, ennyi.
Én is fodrász vagyok, és sosem faggatom a vendégeimet. Amit akarnak, azt úgyis elmondják. :) Néha olyan, mintha én lennék a pszichológus...:)
Igen.
De egyébként nekem az az érzésem, hogy nem azért, mert olyan kíváncsiak, vagy ilyesmi, talán csak hozzászoktak, hogy a legtöbb vendég azt hiszi, hogy a hajvágáshoz ez is hozzátartozik. Persze nyilván vannak kíváncsiak is:) Minden esetre érdekes lenne, ha a szakma megnevezése ezentúl fodrász-lelki szemetesláda lenne, vagy lennének külön pszichológus-fodrászok, akik felárat kérhetnének. Vicces lenne:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!