Lányok! Hány évesen borotváltátok le elsőnek a hónaljatokat?
Részletesen írjátok le léccives,úgy hogy:Hány évesen borotváltad elsőnek,hány éves vagy most,menstruáltál már-e mikor leborotváltad.
Én 10,5 éves vagyok,elég szőrös már,de anyum nem engedi hogy leborotváljam.Szerinted?Igaza van hogy ha leborotválom vmi hormonzavart okoz?Lécci segítsetek,és írjátok meg hogy ti mikor csináltátok elősször.Köszi előre is:)
Hát ha már igen zavaróan szőrös akkor te is elkezdheted.
Az hogy hormon zavart okoz ez hülyeség:) A te döntésed, ha téged zavar, hogy így vagy anyukád nem lehet ennek akadályozója.
Bár már nem ma volt, de ha jól emlékszem én is 11 éves korom körül kezdtem el. 20/L
Én 19 voltam, de akkoriban ez még nem volt szokás.
Hormonzavart nem okoz, csak erősíti a szőrt. Ha már így is nagyon erős, hát sokat nem veszíthetsz vele, bár ennyi idősen még kicsit korainak tartom.
Elég későn, már voltam vagy 15 éves. Mai szemmel nézve, már korábban kellett volna :-) ekkor már menstruáltam, most 30 éves vagyok.
Ha valóban nagyon szőrös, akkor valószínűleg én engedném, hogy valamilyen módon leszedd, de szerintem nem a borotva a legjobb megoldás. Kozmetikus vagy bőrgyógyász biztos meg tudja mondani, hogy melyik módszer lenne ilyen fiatal korban a legmegfelelőbb. Hormonzavart egész biztosan nem okoz, ha leszeded onnan a szőrt. Szerintem csak meg akart ezzel ijeszteni anyukád. De nem akarlak lázítani :-)
Hülyeség mind az hogy hormonzavart okoz, mind az hogy erősíti a szőrt!
A legfrissebb kutatások szerint a folytonos borotválás nincs kihatással a szőrzet erősségére.
Szerintem borotváld le! Erősebb nem lesz a szőr, csak mivel nősz, erősödik a szőröd, és sok okos kitalálta, hogy a borotválástól erősödik :)
Én 11 évesen borotváltam le először a hónaljamat és a lábamat, és 10 évesen jött meg.
14/L
Ha 10 évesen nagyon szőrös vagy akkor MÁR hormonzavarod lehet. Orvos látta már?
Ha borotválod attól semmi bajod nem lehet. Én 14 éves koromban kezdtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!