Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Nagyon ledobja a hajam a...

Nagyon ledobja a hajam a festéket. Mit tehetnék, hogy tartósabb legyen?

Figyelt kérdés

Sokáig szőke voltam, de ez nem tesz jót a hajamnak. Kitaláltam, hogy növeszteni kezdem, ezért (is) áttértem a vörösre.

A töve szép szokott lenni, de a vége eszméletlen hamar kifakul, mindegy, milyen minőségű és árkategóriás festéket választok, a régi, évekig bevált kedvenceim is kifakulnak.

Mit tegyek, hogy tartósabb legyen a hajfestés eredménye?

Az sem állapot, hogy három hajmosás után fakó, majdnem szőke hajjal rohangálok, és ha kéthetente festem, akkor ugyanott vagyok - hajroncsolás szempontjából - mintha hathetente szőkíteném.

2013. máj. 2. 13:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Milyen festéket használsz? Milyen oxival?

Mindenképpen fodrászkellékes festéket vegyél, és ne ócska boltit, ha lehet.

Egyébként azért dobja le a hajad mert szét van törve, megviselt a sok festéstől, nyitott a szerkezete. Minél ritkábban és minél alacsonyabb számú oxival fested, annál jobb lesz idővel. Mellette ápold kókuszolajjal, hajpakolásokkal.

Fesd a hajad 4-5 hetente, 2 hetente pedig színezővel mosd be. Pl. az alfaparf - jeans colornak gyönyörű vörös bemosói vannak, igazán élénkek, tartósak - és ráadásul egy tubus kb. 10 használatra elég középhosszú hajnál, valamint ez igazából egy hajpakolással egybekötött színező, tele van ápoló vitaminokkal.

2013. máj. 2. 14:17
 2/3 anonim ***** válasza:
Vörös haj mindenképp gyorsan kopik, főleg szőkített hajon. Én úgy csináltam hogy vettem ilyen előttem is említett Alfaparf színezőt, ebből egy nyomásnyit tettem hajpakolásba időnként mikor szükség volt rá és így mindig szép volt a hajam. Ez nem is árt neki. És ez a színező így használva kitartott vagy egy évig.
2013. máj. 2. 15:38
 3/3 A kérdező kommentje:

Általában fodrászkellékes festéket veszek, ebből több márkát kipróbáltam már.

Egyébként éveken át egy "olcsó bolti" festékkel volt a hajam vörösre festve: Wellaton (6/34 Indian Summer). Imádtam.

A színe is szuper volt, sokáig tartott, elég volt épp csak a lenövést festeni, és rendbe is tette a száraz hajam.

Nagyon sajnálom, hogy már nem lehet kapni. :(

Ennek a színezőnek utánanézek.

Mentek a zöld kezek!

2013. máj. 2. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!