Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Valaki aki tud cukorgyantát...

Valaki aki tud cukorgyantát készíteni otthon, segítene? Mit rontok el?

Figyelt kérdés

Elsőre odaégettem, mert karamell lett belőle. Másodszorra meg szép nagy cukorkristály darabok. Harmadszorra meg ilyen lett:

[link]

Mit csinálok rosszul? Próbáltam már több hőfokon főzni, több-kevesebb ideig, sosem sikerült. Hogyan kellene használhatóra csinálni? Bár a karamellnek egész jó íze volt, a kristályok meg szépen néztek ki, nem bánnám, ha mostmár egy használható gyanta is sikerülne :)


2013. ápr. 7. 01:02
 1/4 anonim ***** válasza:

A képen nekem ez úgy néz ki hogy el sem olvadt a cukor. És valószínűleg nem is raktál elég vizet bele.


Hát nekem lassan de szokott sikerülni... ha már látom hogy a cukor elolvadt akkor kicsire veszem a hőfokot, úgy főzöm tovább, időnként kikanalazok egy cseppet belőle egy tányérra, megtapizom, így ellenőrzöm hogy mikor jó. Ha nyúlós akkor jó. Ha kemény mint a kő akkor már elcsesztem, teszek még vizet bele és fözöm tovább ellenőrizgetve gyakran.

2013. ápr. 7. 01:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 7. 01:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi, majd próbálkozok még.

A cukor elolvadt, szinte olyan volt már mint a sima víz, aztán még tovább főztem, és amikor a habja sárgásbarna színű volt, kiöntöttem. Az első próbálkozásnál úgy megszilárdult, hogy olyan lett, mint a dobostorta teteje, másodszorra teljesen kivált belőle a cukor, harmadszorra is kivált, mint a képen is látható, olyan mintha el sem olvadt volna. Nem tudom, mit csinálok rosszul.

Mennyi víz kell bele? Én úgy csináltam, hogy 2 pohár cukor, fél pohár víz, meg egy kis citrom.

2013. ápr. 7. 01:51
 4/4 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 16. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!