Valaki aki tud cukorgyantát készíteni otthon, segítene? Mit rontok el?
Elsőre odaégettem, mert karamell lett belőle. Másodszorra meg szép nagy cukorkristály darabok. Harmadszorra meg ilyen lett:
Mit csinálok rosszul? Próbáltam már több hőfokon főzni, több-kevesebb ideig, sosem sikerült. Hogyan kellene használhatóra csinálni? Bár a karamellnek egész jó íze volt, a kristályok meg szépen néztek ki, nem bánnám, ha mostmár egy használható gyanta is sikerülne :)
A képen nekem ez úgy néz ki hogy el sem olvadt a cukor. És valószínűleg nem is raktál elég vizet bele.
Hát nekem lassan de szokott sikerülni... ha már látom hogy a cukor elolvadt akkor kicsire veszem a hőfokot, úgy főzöm tovább, időnként kikanalazok egy cseppet belőle egy tányérra, megtapizom, így ellenőrzöm hogy mikor jó. Ha nyúlós akkor jó. Ha kemény mint a kő akkor már elcsesztem, teszek még vizet bele és fözöm tovább ellenőrizgetve gyakran.
Köszi, majd próbálkozok még.
A cukor elolvadt, szinte olyan volt már mint a sima víz, aztán még tovább főztem, és amikor a habja sárgásbarna színű volt, kiöntöttem. Az első próbálkozásnál úgy megszilárdult, hogy olyan lett, mint a dobostorta teteje, másodszorra teljesen kivált belőle a cukor, harmadszorra is kivált, mint a képen is látható, olyan mintha el sem olvadt volna. Nem tudom, mit csinálok rosszul.
Mennyi víz kell bele? Én úgy csináltam, hogy 2 pohár cukor, fél pohár víz, meg egy kis citrom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!