Aki otthon készíti magának a cukorgyantát, tudna írni ide nekem egy bevált receptet?
Tehát nem olyat, amit most guglizott ki, de eddig nem is hallott a cukorgyantáról. :)
Olyanok válaszát várom, akik tényleg elkészítették már maguknak, esetleg többször is, és be is vált.
Tehát nem kemény, nem lágy, pont jó, olyan gyurmaszerű.
Úgy szeretném használni, hogy a kezemben felpuhítom a kis galacsint, és azt kenem-tépem, tehát gyantázócsík nélkül.
Vízzel el tudod távolítani a maradékot a bőrről. És végre a cukor is jó valamire
1 kiló cukrot 3-3,5 deci vízben főzöd, amíg aranybarna színű nem lesz. (Nem szabad túl alacsony lángon, mert akkor megkeményedik hirtelen.)
Ekkor megint felöntöd vízzel, és kezded elölről.
Amikor szép színe lett, leveszed a tűzről, és locsolsz hozzá fél-1 dl citromlevet.
Ha szeretnéd illatosítani, tegyél bele pár csepp illóolajat.
Nagyon fontos, hogy hagyd kihűlni, mert forró és nagyon veszélyes – égési sérülést is okozhat!
Spatulával vagy kézzel tudod felkenni (mint a mézemulziós gyantát), vagy pedig vászondarabot teszel rá, ahogy a kozmetikus is csinálja.
A rongyokat vízben ki tudod áztatni, tegyél a vízbe egy kis szódabikarbónát, attól szépen kitisztul. (Mosószert ne!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!