Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Fodrászok! Miért vágtok...

Fodrászok! Miért vágtok többet, mint amennyit a kliens kér?

Figyelt kérdés
Többünkben felmerült ez a kérdés, hát gondoltam ideje kiírni :) Én úgy hiszem nektek is az a jó, ha a kliens elégedett veletek, ha neki úgy tetszik, hogy csak 1 centi legyen levágva (hiába kellene akár 10 is), akkor miért nem vágtok annyit? Indokokat kérünk!
2013. ápr. 2. 23:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
15%

megint az 1-es vagyok

abban teljesen igazad van hogy figyelni kell a képnél arra is hogyha másmilyen a hajad(dúsabb,erősebb stb)nem igazén lesz olyan mint a képen,én is ezért kerestem direkt olyat ami megfelel az én hajtípusomnak,de sajnos a fodrász hiába mondta hogy letudja olyanra vágni amilyenre kértem nem sikerült neki,ha nem figyeltem volna ilyenekre a képnél akkor nem hibáztatnám,vagy ha azt mondta volna hogy nem tudja megcsinálni

2013. ápr. 3. 10:53
 12/17 anonim ***** válasza:
49%
10-es, kérdezhetek valamit? Te pl meg szoktad mondani vágás előtt a vendégnek, hogy töredezett a haja és többet kellene vágni az egészséges hajért? Vagy csak úgy belevágsz? Mert az rendben, hogy jót akarsz, de én többször jártam úgy hogy egy hang nélkül csak úgy belevágtak. :((
2013. ápr. 3. 10:58
 13/17 anonim ***** válasza:
17%
Én addig kerestem fodrászt, amíg nem találtam olyat, aki olyan hajat vág, amit én szeretnék. Volt, hogy vittem képet és már a végén, amikor igazított rajta mondta, hogy ugye tudom, hogy az én hajam sosem fog úgy kinézni, mint a képen, mert a képen lévő csaj haja dúsabb. Ráadásul olyan hangnemben mintha valami hatalmas bűnt követtem volna el mert nem pont ugyan olyan a hajam. Volt olyan is, aki elfelejtette, hogy milyen képet mutattam és teljesen más hajat vágott. Mondtam, hogy tetszik ez is, csak én nem ilyet szerettem volna. Megnézte a képet és annyi volt a válasza hogy ja bocs úgy emlékeztem ilyet mutattál:D. Most szerencsére nagyon jófej fodrászom van, mondtam neki, hogy növesztem, szóval csak annyit vágjon, amennyit muszáj és nem is szokott sokat vágni, csak 2 centit kb. meg igazít a formáján. Amikor először voltam mondtam, hogy csak 1-2 centit vágjon, de már megbízok benne, hogy ha szólok, hogy annyit, amennyit szerinte muszáj, nem fog 10 centit levágni a hajamból.
2013. ápr. 3. 11:05
 14/17 anonim ***** válasza:
35%

Sok fodrászt elfogyasztottam már, pont azért, mert nem csinálta, amit mondtam.

Volt, akinél 4!! órákat kellett várnom, mert dumált. A másik meg nem vágott eleget, kértem, hogy csinálja meg még egyszer, mert nem is látszik, hogy fodrásznál voltam.

Aztán közölte, hogy nem borotválja ki a nyakamat rövid hajnál, mert kifogyott az elem a borotvából, mindezt egy szalonban, ahol többen voltak fodrászok.

Aztán egy pasihoz mentem, aki elég fura benyomást keltett, de megmondta, hogy lesz olyan a hajam, mint a képen a csajnak, de kb. 3* menjek el hozzá, mert nőnie kell hozzá a hajamnak. És lőn, olyan lett a hajam, úgy levágta, hogy megfújtam formázás nélkül és beállt, mint a fodrásznak. Őt imádtam, csak elköltözünk.

Most olyanhoz járok, aki tudja, hogy normális hajat várok el, tehát nem vagyok h.lye, hogy fél centit akarok vágatni (azt minek?), hanem ápolt, egészséges hajat akarok. A hosszú töredezett sörény nem szép számomra. Mondjuk fél évente vágatok csak vagy néha évente, festetni járok gyakran.

A lényeg viszont, hogy tudnia kell a fodrásznak, hogy mit akar a vendég, mert ha nem azt csinálja, legközelebb nem fog hozzá menni, ha van esze.

2013. ápr. 3. 13:04
 15/17 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem a fodrászok meglátnak egy töredezett hajat, vérszemet kapnak, és muszájnak érzik, hogy segítsenek a helyzeten, és nem bírják ki, hogy csak addig vágják le, ameddig a "páciens" kéri :)
2013. ápr. 3. 14:34
 16/17 anonim ***** válasza:
24%

ebben a "vérszemet kapnak" dologban igazad lehet.

sztem ők kreatívak akarnak lenni, és sokszor azt alkotják meg, amit ők elképzelnek.

én tavaly ősszel voltam, mondtam, h maradjon nagyjából a hossza az alsó pár tincsnek, csak adjon az egésznek vmi formát. olyan, de olyan durván megritkította a dús hajamat, hogy kb. 2 év lesz, mire újra olyan lesz, mint volt. díjaztam volna, ha rákérdez, vagy elmondja, mit tervez. na meg is fogadtam, h nem megyek többet, 4000 ft-ot fizettem ki, ezentúl levágom magamnak a hajvégeket és kész.

2013. ápr. 3. 14:46
 17/17 anonim ***** válasza:
40%

12-esnek: Igen, mindig megmondom, ha látom a hajvégen, hogy több vágást igényelne. Ilyenkor a legtöbben a szívükhöz kapnak (főleg ha megmutatom, mennyit vágnék), de persze annyival lesz rövidebb a haj, amennyit kérnek. A bizalmatlanabbja még a földön is megnézi a "termést", de ha kell, megmutatom azt is, hány centis a levágott darab. :)

Nekem szerencsém van, falun dolgozom, minden vendégemet ismerem (kivéve akik először jönnek, de majd őket is megismerem), jó viszonyban vagyunk, tehát simán meg meri mindenki mondani a véleményét.

2013. ápr. 3. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!