Fodrászok! Miért vágtok többet, mint amennyit a kliens kér?
megint az 1-es vagyok
abban teljesen igazad van hogy figyelni kell a képnél arra is hogyha másmilyen a hajad(dúsabb,erősebb stb)nem igazén lesz olyan mint a képen,én is ezért kerestem direkt olyat ami megfelel az én hajtípusomnak,de sajnos a fodrász hiába mondta hogy letudja olyanra vágni amilyenre kértem nem sikerült neki,ha nem figyeltem volna ilyenekre a képnél akkor nem hibáztatnám,vagy ha azt mondta volna hogy nem tudja megcsinálni
Sok fodrászt elfogyasztottam már, pont azért, mert nem csinálta, amit mondtam.
Volt, akinél 4!! órákat kellett várnom, mert dumált. A másik meg nem vágott eleget, kértem, hogy csinálja meg még egyszer, mert nem is látszik, hogy fodrásznál voltam.
Aztán közölte, hogy nem borotválja ki a nyakamat rövid hajnál, mert kifogyott az elem a borotvából, mindezt egy szalonban, ahol többen voltak fodrászok.
Aztán egy pasihoz mentem, aki elég fura benyomást keltett, de megmondta, hogy lesz olyan a hajam, mint a képen a csajnak, de kb. 3* menjek el hozzá, mert nőnie kell hozzá a hajamnak. És lőn, olyan lett a hajam, úgy levágta, hogy megfújtam formázás nélkül és beállt, mint a fodrásznak. Őt imádtam, csak elköltözünk.
Most olyanhoz járok, aki tudja, hogy normális hajat várok el, tehát nem vagyok h.lye, hogy fél centit akarok vágatni (azt minek?), hanem ápolt, egészséges hajat akarok. A hosszú töredezett sörény nem szép számomra. Mondjuk fél évente vágatok csak vagy néha évente, festetni járok gyakran.
A lényeg viszont, hogy tudnia kell a fodrásznak, hogy mit akar a vendég, mert ha nem azt csinálja, legközelebb nem fog hozzá menni, ha van esze.
ebben a "vérszemet kapnak" dologban igazad lehet.
sztem ők kreatívak akarnak lenni, és sokszor azt alkotják meg, amit ők elképzelnek.
én tavaly ősszel voltam, mondtam, h maradjon nagyjából a hossza az alsó pár tincsnek, csak adjon az egésznek vmi formát. olyan, de olyan durván megritkította a dús hajamat, hogy kb. 2 év lesz, mire újra olyan lesz, mint volt. díjaztam volna, ha rákérdez, vagy elmondja, mit tervez. na meg is fogadtam, h nem megyek többet, 4000 ft-ot fizettem ki, ezentúl levágom magamnak a hajvégeket és kész.
12-esnek: Igen, mindig megmondom, ha látom a hajvégen, hogy több vágást igényelne. Ilyenkor a legtöbben a szívükhöz kapnak (főleg ha megmutatom, mennyit vágnék), de persze annyival lesz rövidebb a haj, amennyit kérnek. A bizalmatlanabbja még a földön is megnézi a "termést", de ha kell, megmutatom azt is, hány centis a levágott darab. :)
Nekem szerencsém van, falun dolgozom, minden vendégemet ismerem (kivéve akik először jönnek, de majd őket is megismerem), jó viszonyban vagyunk, tehát simán meg meri mindenki mondani a véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!