Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mikor fognak eltűnni a pattaná...

Mikor fognak eltűnni a pattanásaim?

Figyelt kérdés
Már kb 8-9 éves koromban elkezdtem pattanásos lenni.Aztán később a hátam is..Amikor 12 voltam megjött a menszeszem akkor megörültem mert gondoltam, hogy most majd kitisztúl a vérem és végre eltűnnek de nem így lett:S Használok mindenféle krémeket de nem segít túl sokat. Estleg ha változtatnék az étrendemen az segítene!? Nyáron sem tudok igazán trikóba lenne mert szégyenlem és ezt az olyanok nem értik meg akik nem pattanásosak!Borzalmas érzés és ezért is ha valaki polón keresztül megpróbálja megsimogatni a hátam akkor én elhúzodok mellőle..Mostanában viszont már nincs olyan sok mint régen. Ez azt jelenti, hogy most már végre eltűnnek? Mert az nagyon jó volna :)
2013. márc. 28. 14:27
 1/6 anonim ***** válasza:

hát... az hogy 8-9 éves korodban kezdtél pattanásos lenni számomra elég fura. általában 12 éves kor körül kezdenek előjönni a pattanások, tehát serdülésnél. orvosnál voltál már ezzel kapcsolatban?

egyébként az egészséges étkezés nagyon sokat javít az egészen! nekem is pattanásos volt a hátam, de nem érdekelt, trikót viseltem nyáron azért mert ha takartam a hátam akkor még több pattanás jött ki, azért mert a póló alatt beizzadtam.. míg ha napfény érte, akkor hamar el is tűnt, szárította, barnultam.

krémeket szerintem ne használj! minden krémet használtam, kidobtam egy csomó pénzt sok "állítólag nagyon jó" vacakra :DD azóta bánom.. ráadásul csak zsírosítják a bőrt, ami nagyon kedvez a pattanásoknak.

nekem is 1 éve kezdett egy kicsit csökkenni és úgy voltam vele, hogy elmegyek kozmetikushoz hátha segít felgyorsítani és segített! alig van már pattanás, ha van, akkor is nagyon kicsi :)szerintem te is menj kozmetikushoz... többet segít mint egy krém, ami nem is hat. akár még hátról is eltudja tüntetni a pattanásokat.

2013. márc. 28. 14:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem írtad mennyi idős vagy,de egy kozmetikai kezelés segítene.Plusz otthon tisztító maszkok,radírozás ajánlott.
2013. márc. 28. 15:09
 3/6 A kérdező kommentje:
hát 8-9 évesen tényleg furcsa de akkor csak kevés és a homlokomon.Amúgy 14 éves vagyok és már tényleg elég régóta vanak..
2013. márc. 28. 15:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Bőrgyógyász? ( Esetleg fogászat, nőgyógyászat.. valamilyen ételallergia?)
2013. márc. 28. 15:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is 8-9 évesen pattanásosodtam már, ez a bőrtípusomnak az átka, ami zsíros, tág pórusú. Erre pedig szinte állandó pattanások jellemzőek, amire a külső kencék semmit nem érnek. Egészséges étrend sokat segíthet, vitaminpótlás, ha van bármilyen gyulladásod, rossz fogad azt helyre kell hozni mert attól is kijönnek a pattanások. A csúnya összetevős kozmetikumok, arcápolók is csak ártanak, akkor is ha pont pattanásokra valók. Természetes szereket használj. Figyelj oda hogy a felsőid anyaga 100% pamut legyen.
2013. márc. 28. 16:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a tanácsokat! :)
2013. márc. 28. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!