Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Fogamzásgátlót pattanásokra?

Fogamzásgátlót pattanásokra?

Figyelt kérdés
Már mindent kipróbáltam, mindenféle kozmetikai szert, krémeket, volt hogy gyógyszert is, mégsem javul a bőröm, sőt, az egyik gyógyszeres kúra alatt csak romlott.. Ezért gondolkodom mostanában a fogamzásgátló tablettán, mert állítólag az pár hónap alatt széppé teszi a bőrt, és külön jó lenne, mert a hátamon is vannak. Szerintetek jó ötlet? 16/L
2013. márc. 17. 20:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem túl jó ötlet, mert hormonzavarod lehet... Inkább bőrgyógyász. Ha egy bőrgyógyász nem vált be, menj egy másikhoz, mást mondanak...
2013. márc. 17. 20:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Figyelj, tény h vannak amik segítenek (pl dienille), de csak azert mert csunya vagy, ne szedd. Majd ha lesz stabil párkapcsolatod és kell, majd akkor. Elég drága és a bőr szépsége csak addig marad meg, míg szeded, 2-3 év után ha abbahagyod újra előjön, tapasztalat. Borgyógyász kell neked, ő tudja mi való neked. Antibiotikum, hormonális szerek szóbajohetnek extrém esetben, de a fogamzásgátlót ne kezdd el 16 évesen csak mert csúnya vagy
2013. márc. 17. 22:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, másik bőrgyógyász, ha egy krém nem vált be, másik krém. Én a differint használtam, nekem az bevált. Krémmánián nézz körül mert a bőrgyógyász által felírható krémek is szerepelnek. A krémmánia alapítója is pattanásokkal küszködött és neki például a benzol-peroxidos termékek váltak be. Mindenképp még keress azon a vonalon, ahol a te problémádra megoldást kínáló termékek vannak, én még nagyon javaslom hogy kozmetikushoz is járj, mert karöltve a folyamatos tisztítás és a bőrgyógyász biztosan segíteni fognak. A magas a-vitamin tartalmú pattanás ellenes gyógyszereket (roaccuttan és társai) sem ajánlom mert a szervezetedet tönkrevágják, ahogy a fogamzásgátlót sem javaslom 'feleslegesen' (amúgy sem egészséges így meg főleg nem hogy a semmire).
2013. márc. 18. 00:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Jártam hasonló cipőben, amikor elkezdtem kamaszodni (14 éves voltam kb) egy cm tiszta hely nem volt az arcomon. Nem azok a "serdülő patik" voltak, amit kinő az ember, hanem olyanok, amit ha kitisztítottam három másik jött a helyére. Először kozmetikussal próbálkoztam, utána különböző krémekkel és szigorú diétával majd a bőrgyógyász által felírt gyógyszerekkel. Egyik sem használt. A krémektől száraz és fakó lett a bőröm, a gyógyszerektől (roaccutanból szedtem végig 2 6hónapos kúrát) pedig a bőröm folyamatosan hámlott, foltos és heges lett és habár a téli hónapokban befejeztem a kúrát (nyárra egyáltalán nem szokták felírni) egész nyáron csak erős napvédő krémekkel mehettem utcára. Emellett pedig különböző vizsgálatokra jártam, hátha belső problémák okozzák a pattanásokat. Sajnos semmi nem használt. A pattanások mégsem múltak el. Akkor írt fel nekem a bőrgyógyászom Diane 35 fogamzásgátlót,többek között a Roaccutan mellé kísérő gyógyszerként, mert olyan erős a hatóanyaga, hogy terhesség esetén a szülő és a baba állapotát is súlyosan károsíthatja. Mivel a Diane 35-öt önmagában is szokták ilyen problémára alkalmazni úgy döntöttem abbahagyom a Roaccutan-t, mert, aminek ilyen súlyos mellékhatásai lehetnek sokkal károsabb, mint a fogamzásgátló.

Ekkor 16 voltam, nem éltem szexuális életet, szóval ebből a szempontból "felesleges volt". Viszont a pattanások teljes mértékben elmúltak.

Ezzel nem azt mondom, hogy a fogamzásgátló mindig megfelelő megoldás, de én rengeteg nehézséget elkerülhettem volna ha előtte nem járok végig egy sor olyan módszert, ami csak rontott az állapoton. Azt is érdemesnek tartom megemlíteni, hogy a pl a roaccutan mellékhatásai sokkal súlyosabb tüneteket is idézhetnek elő, pl májelégtelenséget.

Mindenképp konzultálj bőrgyógyásszal, ha ő úgy gondolja, hogy szükséged lehet rá akkor sem fog felelőtlenül gyógyszert felírni, vizsgálatokra küld majd, hogy megbizonyosodjanak, hogy a gyógyszer nem veszélyezteti az egészségedet.

Szóval támogatom az ötleted, érdemes megkérdezni és kipróbálni, ha körültekintően és orvosi segítséggel jársz el.

21L

2013. márc. 18. 02:00
 5/7 anonim ***** válasza:

A fogamzásgátló csak a tüneteket kezeli, az alap betegséget nem oldja meg. Ha a pattanásaidat hormonális probléma okozza, akkor arra nem fogamzásgátló, hanem célzott hormonkezelés a megoldás.

Ha csak ezért kezded el szedni a fogamzásgátlót, akkor az abbahagyást követően a probléma, gyakran még súlyosabb tünetekkel újra elő fog jönni, sőt ha a hormonháztartásodat nem szedik rendbe, akkor a későbbiekben nagyon komoly nőgyógyászati problémákra vagy akár meddőségre is számíthatsz.

Ha nem akarod teljesen tönkrevágni a szervezetedet, akkor először rakasd rendbe a hormonháztartásodat és csak utána gondolkodj azon, hogy a későbbiekben fogamzásgátlót szedsz!

2013. márc. 18. 12:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Én szedtem fogamzásgátlót, igaz nem a pattanásaimra, hanem a menstruációs görcseimre, de ami pattim volt azok is szépen eltűntek. Később azonban már nem tudtam megvenni a gyógyszert, és ugyanúgy visszatértek a pattik és a görcsök is. Szóval inkább most találj egy jobb megoldást és iktasd ki őket, minthogy később újra szenvedj tőlük.
2013. márc. 18. 13:14
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2013. márc. 25. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!