Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Akkor most szilikonos vagy...

Akkor most szilikonos vagy szilikonmentes hajápolók? Ha növesztem a hajam, melyiket használjam inkább?

Figyelt kérdés

Head & Soulders sampont és balzsamot használok, szeretem, mert régen nagyon korpás volt a fejbőröm, most viszont egyáltalán nem. Gondoltam, hogy beújítok egy fésüléskönnyítő, fényesítő sprayt is. De most nagyon megijedtem ezektől a szilikonos termékektől, mert ha sok rakódik rá a hajra, akkor nem tudja beszívni a tápanyagokat, és az rosszat tesz a hajnak.

Amúgy 3 naponta mosok hajat, az jó? Hajszárítót nem használok, hanem egy sapkát veszek rá, amíg nem szárad meg. Nem szoktam vasalni, besütni, semmit, lakkot se használok, szóval tényleg igazából nem ártok nagyon a hajamnak. Csak azt szeretném tudni, hogy érdemes-e olyan spray-t használni, vagy inkább hanyagoljam..

2013. márc. 16. 13:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Igazából ezt mindenkinek ki kell tapasztalnia a saját bőrén (adott esetben haján) mert ugye mindenkinek máshogy reagál rá.

Nekem a szilikonmentes samponok-hajápolók nagyon nem jöttek be, a barátnőmnek viszont csodaszép lett tőle a haja, éppen ezért nem lehet általánosítani.

Az hogy háromnaponta mosod a hajad az teljesen jó és az is hogy kíméled a káros hőhatástól. :-)

2013. márc. 16. 15:21
 2/2 anonim ***** válasza:

Mindenkinek más jön be. Én úgy vettem észre, hogy akinek vékonyabb szálú és kevesebb a haja, annak jobban bejön a szilikonmentes, mint mondjuk nekem, akinek vastag és erős szálú. Én mikor nem használtam szilikonokat sokkal többet kellett vágni a hajamból, mint most. El is vékonyodott a vége. Igaz, hogy bevonja a hajat, de ezáltal végi meg a sérüléstől. Szulfátos sampon mellett amúgy sem tud túl sok lerakódni a hajra, mert a sampon mindig lemossa. "Tápanyagokat" egyébként sem tud felszívni és hasznosítani a haj, mert halott anyag. Maximum kicsit jobban beszívja az olajat, ha olajozod a hajad és ennyi.

Most divat lett ez a szilikon-nem szilikon mizéria. Nekem fenék alá ér a hajam, nagyon dús és egészséges, de szilikonok nélkül nem lenne ilyen. Szerintem nem a szilikonok miatt kéne aggódni, hanem a szulfátok miatt, azok szárítják ki és roncsolják a hajat. Keresni kell egy jó szulfátmentes sampont, és már sokat segítettél a hajadon. A Head&Shoulders egyébként az utolsó sampon (a WU2 mellett), amit a hajamra kennék. Egy átlag sampon 1-2 fajta szulfátot tartalmaz, a H&S 6-ot (!!!).

Visszatérve a szilikonokra, sokkal több az előnye, mint az esetleges hátránya, és nem tesz rosszat a hajnak. Eddig nem terjesztették ész nélkül, hogy milyen rossz a szilikon, mégis mindenki megvolt a hajával.

Olyan gyakran mosd a hajad, ahogy szükséges. Azért a naponta-2 naponta mosás nem túl jó, a 3 naponta simán mehet, ha addigra bezsírosodik a hajad.

2013. márc. 16. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!