Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Olyan kérdésem, lenne, hogy a...

Olyan kérdésem, lenne, hogy a kémia tanárnőm mondta, hogy ha sok sárgarépát eszünk, akkor attól a bőrünk barnulhat. Ez Igaz?

Figyelt kérdés
Elég világos a bőröm, és nem szeretnék szoliba menni, mert nem igazán hat, és káros is a bőrömnek.. egyszer kipróbáltam a dove önbarnitó krémet, de csak besárgultam tőle._. mondom az korrekt! Ha van valami jó tippetek légyszi segítetek! :/:)
2013. febr. 14. 00:03
 1/8 anonim ***** válasza:
ez nem így megy. a sárgarépa karotint tartalmaz, amitől könnyebben barnul az ember. tehát csak akkor barnulsz, ha mellette napozol esetleg szolizol:)
2013. febr. 14. 00:20
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
A kérdés kulcsszava, hogy világos bőröd van. Vannak emberek, akik nem tudnak szépen barnulni. Törődj bele, és vegyél valami intenzívebb színű sminket.
2013. febr. 14. 01:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Csak a répa nem barnít,ha felhalmozódik a szervezetben napfény hatására lesz szebb a bőr színe.
2013. febr. 14. 06:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Az előzőek jól mondják, könnyebben fogsz barnulni tőle. Próbáld ki a karotinos naptejeket is és nyáron legyél sokat a napon. Nekem is hófehér bőröm van, de gyönyörűen barnulok tőlük. Egyébként a sok répafogyasztástól, csak úgy, mint bármilyen ételtől, amiben sok a karotin (pl sütőtök, uborka, sárgabarack, paradicsom), besárgulhat a bőröd, ezt karotinodermiának nevezik, amit hiperkarotinémia okoz(túl sok karotin a véráramban). Ilyenkor az arc egyes részei, a tenyér és a talpak narancssárgák lesznek, de egy kiegyensúlyozott táplálkozású felnőttnél ez a veszély nem áll fent.

Ha szeretnéd, hogy a karotin jobban felszívódjon a szervezetedben, akkor a kiválasztott zöldséget párold meg egy kis vajon, mert a karotin zsíroldékony, így könnyebben fog tudni felszívódni.

2013. febr. 14. 08:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Inkább csak narancssárga leszel tőle, nem barna. Mikor baba voltam, annyi sárgarépás bébiételt ettem, hogy teljesen besárgultam tőle. Pedig nem hiszem, hogy pár hónaposan napoztam vagy szoliztam volna. :D
2013. febr. 14. 08:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, inkább besárgulsz tőle, de ahhoz is elég nagy dózisban kellene enned, hogy látványos legyen.
2013. febr. 14. 08:48
 7/8 anonim ***** válasza:

max ha mindennap zabálsz répát,jó sokat de akkor is csak narancsos színed lesz. én kiskoromba a sárga tököt ettem 2 pofára és besárgultam tőle elvileg:D

a karotin miatt sárga pl a répa és a tök is

2013. febr. 14. 15:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek :) !
2013. febr. 14. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!