Hogyan érdemes a sárgarépát fogyasztani? (többi lent)
Figyelt kérdés
Sok helyesn olvastam, hogy a répában lévő béta-karotint A-vitaminná alakítja a szervezet, így belülről ez véd a káros UV sugaraktól (kivülről a naptej), illetve koncentrált fogyasztása színt is ad (bőrnek), valakinek van tapasztalata? Napi hány szál (nyers) fogysztása szükséges a hatásossághoz? Vagy hogyan máhogy érdemes fogyasztani: saláta, főzelék ... stb. Tippeket várok!! Köszönöm.2011. júl. 6. 17:42
1/5 A kérdező kommentje:
javítom: *fogyasztása
*máshogy
2011. júl. 6. 17:44
2/5 anonim válasza:
Párolva, kicsit főzve elvileg több vitamin szívódik fel.
Túl sokat se egyél, mert attól meg besárgulsz elvileg. :D
3/5 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel. Meg kapható Carrotin (v vhogy hasonlóan kell leirni :D)naptej, ami "répás" és tényleg jó.
4/5 A kérdező kommentje:
köszi szépen, szívesen várok még tapasztalatokat, esetleg, hogy napi szinten mennyit érdemes megenni, hatások ...
2011. júl. 6. 18:58
5/5 anonim válasza:
Főzd fel, vagyis párold. Mert ezzel jobban megnöveled a bétakarotinját,ami a lényeg. Még a paradicsom is jó, és a sütőtök is a napvédelemre, színre. A már megpárolt répákat turmixold össze frissen facsart narancsokkal. Finom, és könnyebben emészti meg a szervezeted is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!