Káros ha 2 naponta mosom a hajam?
Igen káros. Hetente vagy kéthetente kellene mosnod, és nem tenni semmilyen vegyszert utána a hajadra. A sok mosással a fejbőrödben levő faggyúmirigyeket erősebb termelésre ingerled.
Amíg nem jön rendbe, használj száraz sampont, nem tömíti el a fejbőrödet, és puha kefével naponta többször is fésüld át a hajad. Hajmosás után pedig ecettel öblítsd le a hajad. Nem lesz se zsíros, se korpás, de szép fénye lesz.
" mindig használok balzsamot vagy pakolást és hajolajat"
Ezt most hagyd el egy darabig. Próbáld 3 napra kitolni a mosást. A harmadik napon, hogy ne tűnjön fel, egy kicsit tupírozd meg a haj tövét, ez megemeli a hajad és nem tűnik annyira zsírosnak.
Én is ezzel küzdök. Amikor tudom, hogy 2-3 napig nem megyek sehová, akkor nem mosom meg. Sőt, nem is fésülködöm meg, csak összefogom.
2 hónapja csinálom. Mostanra azt vettem észre, hogy kibír már 3 napot.
Egyébként, ha olyan munkakörben dolgozol, vagy sportolsz, akkor nem kerülheted el a sűrű hajmosást.
Egyébként még van egy javaslatom. Nagyon kevés sampont használj! A WU2 egy rész sampon, de komolyan mondom, a legjobb a mai napig is.
A száraz sampont én utálom, annyira fakó lesz tőle a haj.
Én is ilyen helyzetben vagyok, mint Te. Szintén próbáltam mindent, köztük a nagyon okos nem mossuk, csak hetente - másfél hetente praktikát, aminek az lett az eredménye, hogy elkezdett hullani a hajam. A hajhagymákat eltömítette a sok faggyú... Elmentem bőrgyógyászhoz és ő maga mondta, hogy az én esetben ez genetikai eredetű, ugyanúgy ahogy mondjuk az arcbőröm is zsíros, amit szintén ugye gyakrabban megmosok egy nap, mert annak a faggyú termelése sem csökken, ha nem mosom meg 2 hétig :) szóval ez azért sztem elég nagy tévhit, hogy ha nem mosod meg a hajad 2 hétig, akkor utána nem lesz zsíros. Ez maximum azoknál válik be, akiknél azért zsírosodott, mert túl gyakran mossák a hajukat.
Döntsd el tehát, hogy Te melyik kategóriába tartozol. Ha genetikailag ilyen a hajad, akkor nincs megoldás csak a gyakori hajmosás. Mondjuk annyit azért javaslok, hogy vmilyen gyengéd, szulfátmentes terméket használj. Egyebekben meg kipróbálhatod a többi praktikát, hátha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!