Szerintetek árt a hajnak, ha minden nap megmossák?
Igen árt neki,és még hamarabb fog zsírosodni.
Próbált meg nem szárítani hajmosás után így nem lesz annyira szálkás esetleg vágathatsz is belőle, hetente 1-2 napon pedig kend be vazelinnel a hajad végét.
Zsírosodás ellen/eltüntetésére hintőporozd be a hajad de vigyázat mert a sötét színű hajban könnyen meglátszik.
Korpára pedig:Keverj össze fele-fele arányban almaecetet és vizet, majd masszírozd a fejbőrbe, és hagyd fent tíz percig.Elképzelhető, hogy picit bizsereg majd a bőröd, de ez teljesen normális. Az öblítés után már nem kell még egyszer samponozni. Használd minden második hajmosásnál, amíg el nem múlik a korpásodás
Én ebből kettőt próbáltam a vazelint és az almaecetet nekem mind a kettő nagyon bevált.
Szerintem ez attól is függ mivel akarnád megmosni. Nagyon klassz kis házi készítésű samponszappanokat lehet már kapni, gyakori használatra épp alkalmasak. Mindennapi hajmosásra biztos nem használnék klasszikus vegyszeres samponokat. Ahhoz azok túl erősek.
Korpára egyébként az ecetes öblítés tényleg jó, tegyél még bele pár csepp teafaolajat, ez baktérium és gombaölő hatású, fertőtleníti a fejbőrt. Haj végére kenhetsz pakolásként különböző olajokat, vagy a száraz hajon oszlass el egy körömhegynyi kókuszolajat (nem lesz tőle zsíros tapintású a hajad vége). Zsíros hajtőre sajnos nem tudok megoldást :/ nekem is olyan, de én már mindent kipróbáltam a száraz samponoktól kezdve, a heti 1x mosáson át a kénes samponokig és semmi nem használt. Voltam vele bőrgyógyásznál, azt mondta nálam genetikailag ilyen és nem lehet vele mit csinálni. Azt mondta nyugodtan mossam gyakran (akár mindennap), de kímélő, szulfátmentes samponnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!