Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Pár kezdő kérdés hajfetéssel...

Pár kezdő kérdés hajfetéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

17 vagyok, lány, még sose volt festve a hajam, szőkésbarna szine van most, de nagyon nem tetszik, szeretnék valami sötétebb árnyalatú barnát, egy hónapja már h nem vasalom,(előtte egy hónapban 2x vasaltam),mostanra elértem h egészséges legyen,valamint nagy hajnövesztésben is vagyok (ricinus), újévre pedig szeretném befesteni:)

szeretném azt kérdezni, h :

ha befestem akkor használhatom e attól a rivinusolajat ?

hány hetente kell majd festenem ?

ilyenkor csak a lenőtt részt kell majd festetni vagy az egész hajat ?

mennyire kárositja a hajam a festék ?

az igaz hogy akkor érdemes hajat festeni ha megvárjuk h bezsirosodjon, mert akkor nem annyira ronccsolja ?

miközben festem a hajam ugyanolyan gyorsan is nől ? vagy nem ?

remélem van aki tud segiteni, ezek lennének a legfontosabbak amikre kivánsci vagyok..mert nagyon benne vagyok a hajfestés gondolatában már, és muszáj volt megkérdeznem :)

köszönöm:)

2012. dec. 5. 00:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Károsnak káros, de nem hal bele a hajad ha havonta vagy havi 2× fested. Ha ugyan olyan színt akarsz megtartani, először befested az egészet, aztán ha már látszik hogy nő lefele akkor a tövét átfested és ennyi, nem nagy hókuszpók, talán 3-4 hetente kell ráfestened, majd meglátod milyen gyorsan nő le. A ricinust meg ettől függetlenül nyugodtan használhatod
2012. dec. 5. 00:40
 2/5 anonim ***** válasza:

1.ha befestem akkor használhatom e attól a rivinusolajat ? -igen,használhatod,szerintem semmi nem fog változni attól,hogy festve van a hajad

2.hány hetente kell majd festenem ? -a hajadtól függ,milyen gyorsan nő.Látni fogod,ha 2 centis lenövésed van,akkor már ideje lenne befesteni :D én olyan másfél havonta szoktam festeni,de akkor már eléggé le van nőve.

3.ilyenkor csak a lenőtt részt kell majd festetni vagy az egész hajat ? -Én az egészet be szoktam festeni,mert van,hogy kopik (nekem vörös a hajam,szóval az eléggé kopik).Igazából ezt te döntöd el,de javaslom,hogy az egészet fesd be.

4.mennyire kárositja a hajam a festék ? -eléggé,főleg,ha ki is szőkíted.De ha rendesen ápolod és vágsz belőle néha (egészséges vágás),akkor nincs gond.Tény,hogy elvékonyodhat tőle a hajad,de használj rá e célból kifejlesztett samponokat és pakolásaokat,és akkor nem lesz baj.

5.az igaz hogy akkor érdemes hajat festeni ha megvárjuk h bezsirosodjon, mert akkor nem annyira roncsolja ? - Úgy tudom,hogy a száraz hajon kevésbé tapad meg a festés.Roncsolás szempontjából nem tudom,de nem hiszem.Mindenféleképpen jobb,ha zsírosabb hajra fested.

6.miközben festem a hajam ugyanolyan gyorsan is nől ? vagy nem ? - igen,ugyanolyan gyorsan fog nőni.

2012. dec. 5. 11:07
 3/5 anonim ***** válasza:

ha nem vöröste akarsz ami nagyon kopik akkor felesleges az egészre rákenni és többször roncsolni a hajadat. csak a tőre elég.

Én nem ajánlom hogy otthoni festegesd főleg ha szőkét akarsz, mert azt nehéz otthon szépre csinálni, ja és semmiképp ne dobozos festéket kenj rá hanem menj el fodrász kellékesbe és ott vegyél professzionális festéket. Ott elmondanak mindent miből emnniy kell stb. Egy fodrász sokkal szebbeket tud festeni mivel ő nem csak egy festéket tesz hanem keveri őket, igy egyedi lesz és ki tud küszöbölni pár dolgot pl hogy a szőke ne sráguljon stb.

2012. dec. 5. 12:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Azért jobb zsíros hajatfesteni mert akkor a fejbőrödet nem marja annyira, mivel a faggyú szigeteli.
2012. dec. 5. 12:15
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, okosabb lettem az biztos !

Amugy nem szőke hajat szeretnék, irtam hogy barna egyik árnyalát, olyan közepesen sötétet :)

Szóval szerintem ki fogom próbálni, már nagyon kiváncsi vagyok :)

2012. dec. 5. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!