Lehet összefüggés?

Figyelt kérdés
valamikor zsíros az arcbőröm főleg a homlokomnál és az orromon na, de a hajam is gyorsan zsírosodik...Hetente 2x ha nembírom 3x mosok hajat...bár nem tudom hajamat szoktam vasalni minden reggel majdnem de nem a tövitől hanem rávasalok h egyenesebb legyen.De az arcom néha bekenem hintőporral h kicsit szárazabb legyen...nem tudom van e összefüggés az arc zsírosságának a hajammal.Lehet ennek táplálkozási oka is?

2012. dec. 4. 21:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Sok oka lehet. Hány éves vagy? (Lehet, hogy a serdülés velejárója.)

A hajvasalást ne csináld minden reggel, mert teljesen tönkrevágod. Én 9 éve növesztem a hajam, ebből az első durván 7 évben hetente 2x vasaltam, csodálkoztam, hogy nem akar nőni. Mióta abbahagytam és nem kell 3 havonta 10 centiket vágni belőle, hátközépig ér. a zsírosságra visszatérve, a hajvasalás is lelapítja, zsírosodhat ettől is. Az arcodra ne hintőport használj, hanem púdert.

2012. dec. 4. 22:57
 2/3 anonim ***** válasza:
Első válaszadóval egyetértek. Annyival kiegészíteném, hogy az arcodra ne használj alkoholos tonikokat, mert az még inkább növeli a faggyútermelést. Inkább arctisztító tejet használj. Aztán használhatsz mattító arckrémez is. És ha em muszáj, szerintem se hintőport, se púdert ne tegyél az arcodra. :)
2012. dec. 5. 10:22
 3/3 A kérdező kommentje:

a hajvasalással akkor fogok leállni mikor már a hajam eléri a vállam alatti részt..viszont próbálom (jelnelg váll előtt van egy ujj percnyivel)kevesebbszer csak amikor kivasalom rögtön zsíros lesz és szétáll előtte pedig normális volt

hát szerintem serdülő kor bár most 15 vagyok de 3 éve zsíros az arcom azon a részen (vannak hetek amikor egyáltalán nem). Arcmaszkkal szoktam tisztítani még meg tusfürdővel.A hajvasalás nekem már nem töri mert olyannal mosok hajat de felváltva 4 samponnal. Nekem az uszodavíz szokta jól kiszárítani a hajam...de már heti egy úszás

A válaszokat nagyon köszönöm

:)))

2012. dec. 5. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!