Világos bőrű csajok! Hogy éritek el, hogy szép barna legyen a bőrötök?
Sehogy. Nyáron arra koncentrálok, hogy ne égjek le. A többi nem érdekel.
Jártam egyszer egy bőrgyógyásszal, egyetlen dolgot tiltott meg, de azt határozottan: a szolizást meg barnító krémet. Erős rákkeltő hatása van. Én hiszek neki, sokkal inkább, mint a reklámoknak.
Na, kérem:
se a SZOLI
se a FOGAMZÁSGÁTLÓ
nem szerencsés, ha csak a pattanásos bőröd miatt döntenél mellettük.
-ha pattanásos bőrrel mégy szoliba, könnyen előfordulhat, hogy a gép "beleégeti" a hegeket a bőrödbe és később csak komolyabb kezeléssel tüntetheted el a foltokat.
Mondjuk dermabráziós kezeléssel, ami nem épp a legolcsóbb.
-a fogamzásgátlót pedig nem érdemes csak a pattanásokra szedni.
Mert 1) nem is biztos, hogy hat (nem mindenkinek reagál úgy a szervezete)
2) ez úgymond "ágyúval verébre"-eset. Sokkal többet veszíthetsz a gyógyszerrel, mint amit nyernél vele.
A pattanásos bőrnél sokkal kellemetlenebb mellékhatások is előjöhetnek (libidócsökkenés, hüvelygomba, trombózis...stb)
Én sehogy nem oldom meg. Az elmult években nem, hogy nem barnulok, de leégni sem tudok..(Gondolkodtam rajta, hogy csillámport öntök magamra és én leszek a vámpírlány az alkonyatból..)
Viccet félretéve, amíg helyre nem áll a hormonháztartásod addig kerüld az olajos magvakat, a zsíros húsokat és egyél több répát (A-vitamint) valamint nekem tinikért a sima kemény szappan leszárította a pattanásokat.
A pattanásokat a szoli beleégeti a bőrbe, nem hiszem hogy ezt szeretnéd, a nyomától utána nehezebb lenne megszabadulni...
Pattanásokra rengeteg hatásos kence van már manapság, Duac gél, akneroxid, vagy bármi más ami benzoyl peroxidos kence.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!