Zsíros haj, viszkető fejbőr. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Megmosom a hajamat este, másnap még szép, másnap este már kicsit zsírosabb, utána lévő nap meg már teljesen zsíros. A fejem meg állandóan viszket. Rengeteg sampont kipróbáltam már zsíros hajra, de egyik sem segített, mit csináljak?2012. nov. 21. 22:01
11/15 anonim válasza:
Olajat zsíros hajra? Komolyan... frász elkap már ettől a ricinusolaj mániától. Olaj zsíros hajra semmiképp nem jó.
Viszont a kénes sampon az jó, hajmosást pedig heti 1re csökkenteni, max kettőre ha nagyon szükséges. Stella zsíros hajra való hajszeszét pedig minden nap használni kell a száraz fejbőrön. Kb 2 hónap után ezektől helyrejön a haj.
13/15 anonim válasza:
Ha viszket, lehet, hogy zsíros korpád van. Ha megvakarod a fejed, akkor a körmöd alatt olyan fehér trutyis valami van? Ha igen , akkor lehet az. Nekem is olyan van,én Eucerin samponnal mosom.
14/15 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok, 3 naponta szoktam mosni.
Köszi a válaszokat majd néhány dolgot kipróbálgatok.
2012. nov. 22. 21:21
15/15 anonim válasza:
Egyenes logikával én is azt mondanám, hogy az olaj zsíros hajra furcásn hangzik, viszont sokan nem tudják, hogy a zsíros haj kialakulásának csak közvetlen oka a fejbőr faggyúmirigy temelődése, magyarul lehet oka egy gyorsabban zsírosodó hajnak az is, hogy alapvetően zsírosabb a bőrtónus, de nem feltétlenük ez lehet az egyetlen. A faggyúmirigyek ugyanis akkor is fokozhatják a temelést ha valami eltömíti a fejbőrt vagy irritálja pl.: ha valaki szilikont tartalmazó sampknt használ, az rövidtávon széppé teszi a hajat, viszont egy műanayg réteget képez a fejbőrön és soha nem tudjuk teljesen lemosni a felygülemlett koszt a fejünkről. Aztán ugye másik ok, amit sokan ismernek: ha túl sokszor mosunk hajat azzal ingereljük és egyr jobban beindírjuk a faggyútemelést. Viszont: ha alapvetően száraz a fejbőr és valami más, külső ok miatt zsírosodik a haj, akkor nem jó rá a kénes sampon, meg ehhez hasonlatos termékek, akkor bizony fejbőrnyugtató termékek kellenek rá, és itt jönnek képbe az olajok. Aki tudatlan, azt sem tudja, hogy az olyan olajokat amiket fejbőrre kenünk vagy pakolás részeként használjuk, 15 perc után le kell mosni, tehát a hajmosás előtt érdemes föltenni. ( illetve vannak a hajvégápoló olajok, de abba most ne menjünk bele) szóval különböző olajok igenis segíthetnek, de mindenképpen tájékozódni kell arról, hogy milyen a fejbőr típusa, illetve mi a tényleges oka a zsírosodásnak, mert csak úgy lehet csökkenteni ( az ok viszont akár a táplálkozás is lehet, tehát nem csak a tüneti kezelésre kell figyelni). Ennyi lettem volna mára, remélem valakinek ez segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!