Mire jó a hajolaj?

Figyelt kérdés
Sokszor olvastam itt, hogy néhányan előszeretettel használnak hajolajat. Igazából nem tudom, mire jó, valamint hogyan kell alkalmazni. Segítenétek?
2012. nov. 13. 13:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

én kallos kristályolajat használok ez kitűnő hajolaj potom pénzért, és nagyon sokáig elég!

Arra jó hogy ha száraz a hajad igazi csodát tesz vele. Én úgy szoktam hajszárítás előtt rakok a hajamra,majd hajformázás után szárazon is és nagyon puha egészséges kinézetű lesz a haj tőle és nagyon selymes. Én minden formázás után használok és nem is zsírosít!

2012. nov. 13. 13:59
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi, nyomtam a zöldet!

Utánanéztem a krémmánián, tényleg jó dolgokat írnak róla. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy van a Rossmannban, vagy a DM-ben? Köszi!!!!

2012. nov. 13. 14:24
 3/5 anonim ***** válasza:

nem ott nincsen ilyen,ezt fodrászkellékesben,néha nagyobb eurós boltokban és illatszereseknél tudod megvásárolni.

Tényleg nagyon jó amúgy.

1100 ft és nekem 6-8 hónapig elég.

2012. nov. 13. 14:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Először is különbséget kell tenni a tényleges hajolaj és a hajolajnak nevezett szilikonos hajvégápoló között. Az valódi hajolaj olaj alapú. Az olcsóbbakhoz (Mollis, Vitanol) parafinolajat, a drágábbakhoz (Dabur Vatika) kókuszolajat, mandulaolajat, argánolajat, stb.-t használnak fel. Ezek ápolják a hajat, behatolnak a hajszál belsőbb rétegeibe, és ott is táplálják. Nem lesz száraz a haj, rugalmas és fényes lesz. A negatívuma, hogy ha kicsit sokat raksz a hajadra, akkor zsírosnak tűnhet. A másik kategória a hajolajnak nevezett olaj állagú, de szilikonalapú hajvégápolók (pl. Gliss kur, Avon, Elseve, Syoss, Kallos, stb.). Ezek is könnyen fésülhetővé, fényessé teszik a hajat, óvják a károsodástól. Viszont ezek csak egy bevonatot képeznek a hajszál külsején, belülről attól még a hajszál száraz marad és rugalmatlan.

Én használok szilikonos ápolókat és sima extra szűz kókuszolajat is. A kókuszolaj táplálja belülről a hajszálakat, az utána rákent szilikon pedig lezárja.

2012. nov. 13. 15:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is, hasznos volt!
2012. nov. 13. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!