Akinek sikerült több 10 cm-rel megnöveszteni a háját az annak hogyan sikerült?
Ilyenkor ősszel és télen próbálok odafigyelni a megfelelő vitaminmennyiségre. Ezért szedek vastablettát (mondjuk ezt nekem alapból kell), amiben cink is van, illetőleg van itthon B vitamin komplex, de azt csak akkor veszem be, ha aznap nem volt lehetőségem vmi gyümölcsöt, zöldséget enni. Mindennap eszem egy kefirt, joghurtot, kell a fehérje a hajnak. Télen és nyáron tartok ricinusos hajkúrát. Ősszel azért nem, mert akkor van hajhullási időszak, ricinussal is ugyanúgy hullik, felesleges. Télen viszont van értelme, ami ősszel kihullott, az hamar kinő ezáltal :) tavasszal meg inkább csak pihentetem, nyáron jobb, ha olajjal van ápolva a nagy meleg, szárazság miatt. Samponom mindig más. Nyáron volt Alverde koffeines, most egyelőre Gerovital hajhullás ellenit használok, amitől nagyon szépen nő a hajam 2 centit is, pedig nekem alapból lassan nő, 6 hét alatt talán meg szokott lenni az 1 centi... de ez is hamarosan elfogy, akkor visszatérek az Alverdémhez, mert még van belőle itthon, utána megint mást fogok, még nem tudom milyet. Fodrászhoz kb minden évszakban egyszer járok, de nincs semmiféle rutin vagy ilyesmi. Pl nyáron sokkal inkább tönkre megy, ezért olyankor elmegyek úgy, hogy nyár legelején, meg ősz legelején, így alig van 3 hónap különbség 2 vágás között. Viszont utána csak olyan tél közepe táján megyek, majd tavasszal, ha szükséges (nem mindig) 1x. De utóbbinál gyakran megcsinálom azt, hogy inkább magam vágok egy kicsit belőle, mert a fodrászok ugye szeretik feleslegesen is vágni, úgyhogy van, hogy csak én belekapok picit, a száraz, letört részekbe. Több nem kell neki.
Ricinusos pakolás nálam úgy szokott kinézni, hogy egy rész ricinus, egy rész kókuszolaj és egy rész olíva olaj, bár múltkor véletlenül lett véve szőlőmagolaj, így azzal most kiváltottam az olívát, mert nem tudjuk mire elhasználni. A tövére és a végére is kenek. Télen a végére kevesebbet szoktam, vagy van, hogy egyáltalán nem, mert ilyenkor nem szárad ki annyira, elég neki, ha csak mosás után egy körömhegynyi kókuszolajat eloszlatok rajta. Viszont nyáron muszáj, mert iszonyatosan kiszáradna a vége (meg hozzá jön, hogy festve is van!). Kb ennyi, azt hiszem mindent leírtam :D arra kell sztem odafigyelni, hogy ne csak külsőleg, de belsőleg is tápláld a hajad. Ha nincs miből felépüljön, akkor kenhetsz rá bármit, de nem fog jobban nőni.
Hát úgy 4 éve vállig ért, most derékig kb, de már két éve ilyen hosszú, nem akarom tovább növeszteni. :D
Nem csináltam vele semmit, nő az magától is, türelem kérdése a dolog sztem. Vágni igény szerint, volt, hogy fél évig nem volt, mostanában úgy 3 havonta azért sort kerítek rá.
Használtam rá sampont, és kész. Az utóbbi időben vettem ilyen kallos pakolást, mert kifésülhetetlen néha a hajam, azon segít, de szerintem máson nem nagyon, de ki tudja, lehet beválik. :D Meg pár napja szedek hajvitamint, de ennek a hatásairól még nem tudok beszámolni.
Amúgy meg nem festem, ritkán vasalom/göndörítem, szerintem ennyi a titok. Ja meg nem fésülgetem szárazon, mert akkor szétjönnek a hullámok, meg száll, de nemtom ez jó v rossz a hajnak. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!