Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Akinek sikerült több 10...

Akinek sikerült több 10 cm-rel megnöveszteni a háját az annak hogyan sikerült?

Figyelt kérdés
Hány havonta járt fodrászhoz (ez érdekel a legjbban) milyen vitamiokat szedett, mivel ápolta a haját, mennyi idő alatt hány cenit nőt a haja?

2012. nov. 1. 23:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Havonta 2 cm-t nő a hajam átlagosan, nem csinálok vele semmit. Nem vágatom sose, különösebben nem is ápolom. Heti kétszer mosom, teszek rá Kallos Latte pakolást balzsamként használva és ennyi. Amúgy szőkítem, vasalom. Csoda hogy nincs semmi baja a hajamnak.
2012. nov. 1. 23:22
 2/11 A kérdező kommentje:
És nem törik a vége? Én nem vasalom meg feste és még így is egy kicsit törik:(
2012. nov. 1. 23:26
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem havonta 1,5-3 centit nő, évszaktól függő, minden hónapban festetnem kell, így havonta járok fodrászhoz. Tartós hajszínezővel festjük, ammóniamentes, így ez nem szárítja, nem teszi tönkre. Régen szőkítve volt, az tönkretette, akkor vállig érőre kellett vágni, és akkor nem maradt rajta törött rész. 3 év alatt nőtt meg a derekam alá (majdnem a fenekemig ér) úgy, hogy közben 3-4-szer volt vágva belőle pár centi, csak hogy felfrissítsük, törve nem volt. Ez kb. 35-40 centi hajhossz (most centivel megmértem a vállamtól a hajam, de ehhez még hozzájön az a nagyjából 10-15 cm, ami le lett idő közben vágva. Vitamint semmit nem szedek, még egy egyszerű C-vitamint sem, soha nem is szedtem. Korpásodás elleni samponnal mosom elég régóta, mert sokszor korpásodok, és Seborrhea-s a fejbőröm, amit csak ideiglenesen tudok néha elmulasztani, de sokszor előjön, bármivel próbálkozom. Balzsamot mindig illat alapján választok, teljesen változó, volt már Garnier, L'Oreal, Pantene, Balea, stb. Néha télen mikor érzem, hogy kiszáradt a hidegtől, olyankor készítek rá pakolást olíva és ricinusolajból, ez feltölti, de elég lusta vagyok erre, így egy télen ez maximum 2-3 alkalommal fordul elő. Szóval őszintén szólva nem sok extra ápolást kap a hajam. Heti egy mosás (néha 2, ha valami alkalom miatt muszáj frissen mosni vagy frizurát készíteni), sampon-balzsam, és kész. Van, hogy magától szárad meg, mert úgy is nagyon szép, hullámos-göndör hajam van, ilyen kis csigákba áll össze (de nem ilyen göndör: [link] Van, hogy megszárítom hajszárítóval, és begöndörítem hő nélkül, van, hogy sütővassal, és van, hogy egyenesítem. De elég ritkán, nem szeretném, ha tönkretennék az ilyenek az amúgy teljesen egészséges hajam. És a hosszából valamint a súlyából adódóan a göndörítés nem is nagyon marad benne. Azt hiszem szerencsés vagyok, rengetegen dícsérik meg a hajam, és mindenki azt kérdezi, mivel ápolom, van, aki egyből azt kérdezi, hogy póthaj-e. Sokan irigykednek rám, mert régóta próbálkoznak a megnövesztéssel, és nem sikerül. Ez szerintem teljesen hajtípustól függ.
2012. nov. 2. 00:18
 4/11 anonim ***** válasza:

Ilyenkor ősszel és télen próbálok odafigyelni a megfelelő vitaminmennyiségre. Ezért szedek vastablettát (mondjuk ezt nekem alapból kell), amiben cink is van, illetőleg van itthon B vitamin komplex, de azt csak akkor veszem be, ha aznap nem volt lehetőségem vmi gyümölcsöt, zöldséget enni. Mindennap eszem egy kefirt, joghurtot, kell a fehérje a hajnak. Télen és nyáron tartok ricinusos hajkúrát. Ősszel azért nem, mert akkor van hajhullási időszak, ricinussal is ugyanúgy hullik, felesleges. Télen viszont van értelme, ami ősszel kihullott, az hamar kinő ezáltal :) tavasszal meg inkább csak pihentetem, nyáron jobb, ha olajjal van ápolva a nagy meleg, szárazság miatt. Samponom mindig más. Nyáron volt Alverde koffeines, most egyelőre Gerovital hajhullás ellenit használok, amitől nagyon szépen nő a hajam 2 centit is, pedig nekem alapból lassan nő, 6 hét alatt talán meg szokott lenni az 1 centi... de ez is hamarosan elfogy, akkor visszatérek az Alverdémhez, mert még van belőle itthon, utána megint mást fogok, még nem tudom milyet. Fodrászhoz kb minden évszakban egyszer járok, de nincs semmiféle rutin vagy ilyesmi. Pl nyáron sokkal inkább tönkre megy, ezért olyankor elmegyek úgy, hogy nyár legelején, meg ősz legelején, így alig van 3 hónap különbség 2 vágás között. Viszont utána csak olyan tél közepe táján megyek, majd tavasszal, ha szükséges (nem mindig) 1x. De utóbbinál gyakran megcsinálom azt, hogy inkább magam vágok egy kicsit belőle, mert a fodrászok ugye szeretik feleslegesen is vágni, úgyhogy van, hogy csak én belekapok picit, a száraz, letört részekbe. Több nem kell neki.

Ricinusos pakolás nálam úgy szokott kinézni, hogy egy rész ricinus, egy rész kókuszolaj és egy rész olíva olaj, bár múltkor véletlenül lett véve szőlőmagolaj, így azzal most kiváltottam az olívát, mert nem tudjuk mire elhasználni. A tövére és a végére is kenek. Télen a végére kevesebbet szoktam, vagy van, hogy egyáltalán nem, mert ilyenkor nem szárad ki annyira, elég neki, ha csak mosás után egy körömhegynyi kókuszolajat eloszlatok rajta. Viszont nyáron muszáj, mert iszonyatosan kiszáradna a vége (meg hozzá jön, hogy festve is van!). Kb ennyi, azt hiszem mindent leírtam :D arra kell sztem odafigyelni, hogy ne csak külsőleg, de belsőleg is tápláld a hajad. Ha nincs miből felépüljön, akkor kenhetsz rá bármit, de nem fog jobban nőni.

2012. nov. 2. 07:05
 5/11 anonim ***** válasza:

Hát úgy 4 éve vállig ért, most derékig kb, de már két éve ilyen hosszú, nem akarom tovább növeszteni. :D

Nem csináltam vele semmit, nő az magától is, türelem kérdése a dolog sztem. Vágni igény szerint, volt, hogy fél évig nem volt, mostanában úgy 3 havonta azért sort kerítek rá.

Használtam rá sampont, és kész. Az utóbbi időben vettem ilyen kallos pakolást, mert kifésülhetetlen néha a hajam, azon segít, de szerintem máson nem nagyon, de ki tudja, lehet beválik. :D Meg pár napja szedek hajvitamint, de ennek a hatásairól még nem tudok beszámolni.

Amúgy meg nem festem, ritkán vasalom/göndörítem, szerintem ennyi a titok. Ja meg nem fésülgetem szárazon, mert akkor szétjönnek a hullámok, meg száll, de nemtom ez jó v rossz a hajnak. :S

2012. nov. 2. 10:31
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem is elég gyorsan nő a hajam havonta 1,5-2 centit egy bizonyos hosszig. Úgy vettem észre, hogy onnan viszont csak nagyon lassan. Most lemértem és kb 60 centiméter hosszú. Innen viszont szinte már nem is nő tovább inkább visszafelé törik. Fodrásznál már évek óta nem voltam, mindig többet vágott mint kellett volna így elég nehéz hajat növeszteni. Magamnak vágom nyáron kb két-három havonta két-három centit, télen ritkábban. (hideg van a fürdőszobában :( Vitaminokat nem szedek mert sajnos allergiás vagyok rájuk, inkább táplálkozással igyekszem bevinni ami kell. Kókusz és argán olajjal ápolom. Szilikonmentes sampont és balzsamot használok, más nem kenek rá. Heti egyszer mosom és akkor sajnos vasalom vagy hullámosítom is.
2012. nov. 2. 11:47
 7/11 anonim ***** válasza:
Ez a génektől függ. Egy ismerősöm megkérdezte fodrászát, hogy mit tegyen annak érdekében hogy hosszú haja legyen, és azt mondta neki a fodrász, hogy nagyon sokat nem fog nőni már, mert nem bír el többet a hajhagymája, szóval simán lehet, hogy neked se bír, az enyém se akar nőni, hát ez van jó lesz lassan beletörődni.
2012. nov. 2. 12:42
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, hát igen a fodrászok szerintem is néha többet vágnak meg mondják hogy 3 havonta kell stb. am az utolsó válaszolóra reagálva kiskoromba popsiig ért a hajam és akkor se lehett olyan erősek a hajhagymáim legalábbis remélem hogy megnő olyan hoszra amit kinéztem magamnak:D
2012. nov. 3. 09:40
 9/11 anonim válasza:
Én szedek vitamint a hajamra, (DM-be veszem) mert vitaminokkal is táplálni kell, valamint használok bánfi hajnövesztő hajszeszt, valamint ricinusolajat tojásfehérjével, hetente egyszer és nagyon szépen nő tőle a hajam, sőt új hajszálaim is lettek, olyan helyen a homlokomon, ahol eddig soha nem is volt haj.. :) A haj vége azért töredezik mert nem viszel be elég vitamint és a haj végébe már nem jut.. Nekem 1,5 cm-t nő havonta, és egyre gyorsabban nő azt vettem észre.. Másfél éve növesztem vállig érő volt. Most én derékig érőt szeretnék.. de az még kb. egy év míg oda eljutok.. :(
2012. dec. 27. 15:19
 10/11 A kérdező kommentje:
én is derékig akaroM:D
2013. jan. 8. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!