Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Az alábbi dolgoktól egészséges...

Az alábbi dolgoktól egészségesebb lesz a hajam, valamint nőni is fog?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Én egy anyuka vagyok, aki a pocaklakója miatt levágatta a derékig érő haját vállig érőre és most újra szeretné növeszteni,valamint rátérni az egészséges "hajéletre" :-)

Az alábbi pontokat szedtem össze az elmúlt hetekben :

- ricinusolaj kúra

- holdnaptár szerinti hajvágás

- vaddisznósörtés hajkefével való fésülés

- szilikonMENTES sampon és balzsam

- hajformázó készülékek, sprayk,lakkok megvonása

Véleményeteket kérem, előre is köszönöm ! :-)

2012. nov. 1. 21:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Amiket írtál azok biztos, hogy csak jót fognak tenni a hajaddal! Mondjuk ez a holdnaptár szerinti hajvágás, hát én nem hiszek az ilyesmiben, de hót mind1, mert amúgy is vágatja az ember a haját, tehát ha teheted, akkor menj a naptár szerint. Maximum nem hat, de lehet mégis :) Vaddisznósörtés hajkefével én is nagyon elégedett vagyok, ahogy a ricinusolajjal is. Szilikon mentes készítményektől nekem nem nőtt jobban a hajam, de én sem szeretem őket, mert iszonyatosan zsírosítja a fejbőröm, meg nagyon lelapul a hajam. Amit még ajánlanék az a táplálkozás. Figyelj arra, hogy heti 1-2 alkalommal megegyél egy répát (az A vitamint a szervezet tartalékolja, így nem kell napi szinten fogyasztani) és mindennap egyél vmilyen zöldséget, gyümölcsöt! Fontos még a fehérje is, egy pohár tej, egy joghurt, akármi. Mert ápolhatod külsőleg a hajad akármivel, ha nincs elegendő vitamin és fehérje, amiből felépül a haj lényegében. Mivel tél lesz, ezért természetesen nehezebb rendszeresen enni zöldséget, gyümölcsöt. Ezért azt javaslom, ha fogyasztásuk vmikor még sem sikerült, legyen otthon vmi multivitamin, vagy B vitamin komplex, amivel mégis pótolhatod a hiányt :) én is így csinálom, és nekem bevált.
2012. nov. 1. 21:52
 2/3 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm! :-)

Tejet sokat iszom, a zöldségekre megpróbálok jobban figyelni.

2012. nov. 1. 21:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezek jók, de a ricinusolajnál a kókuszolaj sokkal jobb a hajnak. Vagy ha nem akarsz olajat, akkor a hajszeszek is épp olyan jók helyette. 1 hónapja használok Stella hajszeszt, de már új kis hajszálaim nőttek, ott ahol eddig még sose nőtt.
2012. nov. 1. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!