A szőkítés nagyon roncsolta a hajam. Milyen pakolást tehetnék rá, amitől puha lesz, és nem lesz száraz a vége?
Használok ricinusolajat minden hajmosáskor, serical latte hajpakolással összekeverem és 2-2.5 órára fenthagyom. Majd lemosom, viszont a második samponozásnál öntök hozzá hamvasító folyadékot. Az befolyásolhatja a végeredményt?
Mikor régebben használtam, a ricinusolaj akkor sem hozott valami nagy változást, max dúsabb lett a hajam egy nagyon kicsivel. Tapintásra viszont nem történt vele különösebben semmi. Mit használhatok helyette? Valami bolti pakolás esetleg? Vagy inkább házit?
Meg szeretném várni, míg lenő, addig csak a tövét festem. Amennyi már lenőtt az utolsó teljes hajas festés óta, az egészséges. Csak hát a fodrász nagyon elcseszte, nem is hozzá járok azóta.
Gliss Kur hajvégápolóval(fekete) szoktam bekenni az egész hajam, miután kivasalom. Sajnos muszáj vasalnom, mert nélküle össze vissza áll, és se nem hullámos, se nem egyenes.
Csak annak örülök, hogy nem töredezik, és gyorsan nő.
Szőkített hajra semmilyen olajat nem kéne használni, mert nehéz kimosni, a túlzott samponozás meg árt a hajnak. Nem is értem miért lett mániája mindenkinek olajakat kenni a hajára mostanság.
Serical Latte hajpakolás jó, de inkább a samponozás után kéne használni, nem előtte, mert úgy nem sokat ér. Szóval balzsam helyett használva sokkal hatásosabb.
Ja most olvasom hogy vasalod is... sajnos ezzel le kéne állni, mert idővel ez teljesen tönkrevágja a hajad, bármivel is ápolod, a vasalás kiszárítja. Keress egy olyan frizurát amihez nem kell vasalni a hajad.
Sajnos fel kell hagynod a vasalással, és a hajvégápolót csak a hajad végére kend. Minél kevesebbszer szárítózd inkább maradj a szobában még meg nem szárad.
Sörélesztő tablettát ha rendszeresen szeded (túlzásba se szabad vinni) az segíthet a hajon, vagy valami hajkapszula.
A hajpakolást természetesen hajmosás után szoktam rátenni, viszont mostanában minden mosás előtt rakok fel pakolást, bár nem értem miért, várom a csodát...
Valahogy megoldom majd ezt a vasalás dolgot.. csak nagyon száll a hajam ha szárítom, akár körkefével, akár lapossal, akár nélküle.
És azt megmondanád, hogy mivel keverted az olívaolajat, ha egyáltalán keverted? És meddig hagytad rajta?
Én ricinusolajjal kevertem régebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!