Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ricinusolajról vélemények,...

Ricinusolajról vélemények, tapasztalatok hajnövesztésre?

Figyelt kérdés

Előre is köszönöm a válaszokat, olvastam róla sok jót, de tapasztalatokat nem olvastam. Érdemes e kipróbálni, használni? Meg ha igen, mivel keverni össze az olajat használat előtt?

20/l

2012. okt. 28. 15:38
 1/9 anonim ***** válasza:

Itt GYIK-on nagyon sok ilyen kérdés van.

De most nem leszek bunkó.

Én heti kétszer használom, nekem bejött. Szép egészséges lett a hajam tőle és természetesen jelentősen megnőtt. Lehet olajjal is összekeverni vagy pedig tojássárgájával, én utóbbit ajánlom, mert a tojás is ápolja a hajat.

Én szoktam hajra, szemöldökre (dúsításként, mert néhol hiányos) és szempillára.

Nyilván nem mindenkinél vált ki ugyanolyan hatást.

2012. okt. 28. 16:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Én 5 éve használom kúraszerűen, ami nyilván azt jelenti, hogy elégedett vagyok vele (ha nem lennék, akkor nyilván egy-két próbálkozás után felhagytam volna vele :)). Én kókuszolajjal keverem, meg hígítom egy kis olíva olajjal, vagy szőlőmagolajjal, ami épp van itthon. Mindegyikből 1 rész kell egy csészébe, ezt fél percig a mikróban megmelegítem, majd felkenem először a tövére, a maradékot meg a végére. Rá egy zuhanysapka és egy törülköző. 3 óra alatt bőven megszívja magát, meg nekem nincs is annyi szabadidőm itthon, hogy ettől többet üljek törcsivel a fejemen :D minden 2. hajmosásnál rakok ilyen pakolást. Én nagyon szeretem. Egyrészről iszonyat puhává varázsolja a hajam, állandóan csak fogdosom, olyan finom puha és selymes, egyáltalán nem törik és szép sűrű is lett, sok hajam nőtt tőle. Szerintem érdemes kipróbálni, de ne 1-2 használat után várj csodát tőle. Meg olyat is láttam már, idézem: " már egy hete használom, de semmi változást nem vettem észre". Érdekes is lenne ,ha egy hét alatt 5 centit nőne a hajunk! Tehát használni kell egy ideig és akkor fog látszani a hatása. Szép és egészséges hajad fog nőni tőle. Kicsit mondjuk még várj, mert még tart az őszi hajhullás és sokan hiszik ilyenkor azt, hogy a ricinustól hullik a hajuk. Először én is azt hittem, és akkor váltottam Panthenolra és azzal ugyanúgy hullott. Akkor jöttem rá, hogy ez az őszi hajhullás, most szelektál a haj, de ha ricizek, akkor az új haj annál hamarabb fog kinőni :) Hogy mivel kevered az rád van bízva. Ha száraz és sprőd a hajad, akkor érdemes pl kókuszolajjal, ha csak hígítani szeretnéd, arra tökéletes az olíva olaj (ez is jó a száraz hajra), illetve ajánlják még a tojássárgáját, ami tele van vitaminokkal.
2012. okt. 28. 17:50
 3/9 anonim ***** válasza:
Egyébként igen, nem árt felmelegíteni előtte. Én átlátszó fóliával fedem be a hajam (van aki rá is szárít, hogy meleg legyen) és utána a törcsi. Én öt órán át hagyom rajta, de van, hogy egész éjszaka.
2012. okt. 28. 18:25
 4/9 anonim ***** válasza:

én már 7-8 hónapja használom minden hajmosás előtt. Magában vagy néha olívaolajjal higítva kenem fel és egész éjjel rajt hagyom, és reggel lemosom. Nagyon puha, selymes lett tőle a hajam már a legelső használattól, láthatóan egészségesebb és erősebb (pedig 3hetente festem és majdnem minden nap vasalom) a hosszán nem vettem észre gyorsabb növekedést de rengeteg babahajam nőtt.

ja az első pár használat után éktelenül hullott tőle a hajam de elmúlott :)

21/l

2012. okt. 31. 23:52
 5/9 anonim ***** válasza:
és nem lesz zsíros tőle a hajam??
2012. nov. 2. 13:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Közbe elkezdtem használni, 1x használtam eddig, nem lett zsíros tőle a hajam, szépen kijött és már első használat után nagyon szép selymes és rugalmas lett a hajam:)
2012. nov. 2. 15:45
 7/9 anonim ***** válasza:
köszi szépen :)
2012. nov. 3. 09:02
 8/9 anonim ***** válasza:
69%
Mikroba ne melegítsetek semmit.. főleg ne ricinust.. a mikrohullámok elölik belőle az összes értékes anyagot :\ Gázon!
2012. nov. 5. 22:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi!!!
2012. nov. 6. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!