Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Milyen hajmosási szokásaid...

Milyen hajmosási szokásaid vannak?

Figyelt kérdés

Ki szeretnék alakítani egy jó hajmosási praktikát, de könnyebb ha együtt hozzuk össze :D Tehát a lényeg, hogy add meg a te szokásodat, és ezekből le tudjuk vonni a következtetést kinek mi a jó. A legbeváltabb módszeredet írd le! A következőkre lennék kíváncsi:

Milyen hajtípusod van? (színt is írhatsz)

Milyen sampont/samponokat használsz?

Egyéb kenceficék? (márka is)

Hányszor mosod meg hetente?

Egy hajmosásnál hányszor mosod egymás után?

És még egyéb megjegyzés is jöhet!

Köszönöm a segítségeteket :D

2012. okt. 24. 17:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

1. Vékonyszálú hajam van, eredetileg sötétszőke, de sötétbarnára van színezve.

2. Nem szoktam drága sampont venni, mert nem vettem észre, hogy bármi különbség is lenne az olcsóbb vagy drága samponok használata után. A kedvencem a mézes sampon és balzsam, elég gazdaságos, és nagyon jó. Fodrászkellékesben veszem.

3. Na, egyéb kenceficékből viszont megveszem a drágábbat: hajmosás után Gliss Kur (regeneráló) vagy Schauma (a rózsaszínt, nem tudom, mi a neve) öblítés nélküli spray-t használok.

4. Hetente általában kétszer mosok hajat.

5. Csak egyszer mosom meg. Valami hozzáértőtől hallottam egyszer a tv-ben, hogy teljesen felesleges kétszer mosni, és igaza volt. :D

6. Nem szoktam szárazra fújni a hajamat hajszárítóval, csk annyira szárítom meg, hogy ne fázzon meg a fejem. Nem vasalom, max. reggel kicsit beszárítom, hogy ne legyen nagyon kusza. :)

2012. okt. 25. 10:47
 12/14 anonim ***** válasza:

Zsíros tövű, száraz végű, festett hajam van.

Ami mindig van az egy samponszappan, egy olyan nőtől rendelem, aki kézzel készíti, van, hogy személyre szabottan :) nagyon szeretem, zsíros hajra kiváló. A 2. hajmosást szoktam kiváltani vele. Az elsőt mindig vmilyen samponnal végzem. Most egy ideig hullott a hajam, ezért Gerovital hajhullás elleni sampont használtam. Egyébként meg Alverde koffeines, amit nagyon szeretek, de igazából mindig más. Csak a lényeg, hogy szilikonmentes legyen, mert nekem az nagyon zsírosítja, lelapítja a hajam! Minden sampont vízben hígítok fel és teszek bele 1-2 csepp rozmaringolajat is.

Balzsamot nem mindig használok. Attól függ, hogy tettem e olajos pakolást mosás előtt. Ezt kb minden 2. hajmosás előtt teszek (egy rész ricinus, egy rész kókuszolaj, ez hajtőre és hajvégekre). Alverde regeneráló balzsamja van most. Elégedett vagyok vele, de lehet kipróbálok majd másfajta szilikonmenteset is.

Ha megszáradt a hajam (magától szárad), akkor egy körömhegynyi kókuszolajat még eloszlatok rajta és vaddisznósörte hajkefével fésülöm át, finom puha és fényes lesz tőle :)

Heti 2-3 alkalommal mosok hajat, de teljesen változó. Nem tudok rendszert kialakítani, mert munkába is, suliba is máskor járok. 2-3naponta mosom kb, de ha nem megyek sehová akkor kihúzom 4 napig is.

2012. nov. 1. 22:50
 13/14 anonim ***** válasza:

Festett szőke, erős szálú, száraz végű hajam van.

Sampon változó, WU2, Kallos jázminos, mikor melyik.

Balzsamnál Kallos jázminos.

Serical Latte hajpakolás, ricinusolaj minden mosás előtt.

Hamvasító folyadékot használok, bár ki fogok próbálni sampont is.

kb. 3x mosom meg, kétszer samponozok a ricinusolaj miatt, a második adaghoz keverek hamvasító folyadékot. De van, amikor balzsamot is teszek rá és azt is kimosom.

Ja meg Gliss Kur fekete tubusos hajvégápolót használok, hajszárítás, vasalás előtt pedig hővédőt.

Egyelőre érzem, hogy nem ez az igazi, még keresem a tökéletes kombót. :)

2012. nov. 2. 22:42
 14/14 anonim ***** válasza:

1. Világosbarna, vékony szőkített tincsekkel, vékonyszálú, de dús, zsírosodásra hajlamos hajam van.

2. Alpecin koffeines sampont, és schauma hamvasító sampont.

3. Ricinusolaj, kókuszolaj és argánolaj keveréket használok minden, vagy minden 2. hajmosás előtt, Alverde amarántos balzsamom is van, amit imádok, rátaláltam az igazira. :) Hajmosás, balzsamozás után meg almaecetes-kávés vízzel leöblítem a hajamat, amit utána nem mosok le. (Nincs szaga:D)

4. 2-3x, attól függ. Van, amikor jobban zsírosodik.

5. Ha hamvasítok, akkor 2x(alpecin először, schauma másodszorra), ha olajozok, akkor 2x, ha nem csinálok semmit a hajammal, akkor csak 1x. :D

Ionos hajszárítóval szárítom, amit karácsonyra kaptam:) sokkal jobb, mint a sima hajszárító, legalábbis engem már az első használat után igen meggyőzött. :)

2013. jan. 6. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!