Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mihez kezdhetnék az egyre...

Mihez kezdhetnék az egyre pattanásosabb hátammal, vállammal?

Figyelt kérdés
Korábban nagyon pattanásos volt az arcom, a hátam, a vállam, még a felkarom és a mellkasom is. Nagy, gyulladt csomók voltak, nem gennyes pattanások, ezektől hetekig tartott mindig megszabadulni (1-1 darabtól) és évekig látszottak a hegek. Majd részben ebből az okból elkezdtem fogamzásgátlót szedni, 3 évig szedtem. A 2. évben kezdtek el lemenni a pattanásaim, de ekkor már közel jártam a 20-hoz, így gondoltam, a korom miatt múltak el (meg érdekes mód, nem a fogamzásgátló első néhány hónapjában, hanem több évnyi szedés után). De mivel a fogamzásgátló állandó hüvelygombát okozott, abba kellett hagynom 4-5 hónapja. Eleinte semmilyen hatása nem volt a szervezetemre. A menstruációm már rendszeres ismét, az arcomon nem jöttek vissza olyan durván a pattanások (egy picit lett csak több, de nem vészes és nem hegesedik), viszont néhány hete elkezdett a hátam nagyon durván pattanásosodni. Ma pl elindultam, még semmi nem volt a jobb vállamon, mire hazaértem a napi rutin után, 4-5 nagy, gennyes pattanás termett oda. Nagyon ideges lettem, a gyulladt pattanások fájnak, viszketnek, és durván hegesednek is. Mihez kezdhetnék ezzel? Mi lesz velem nyáron? 17 éves koromig nem mertem topot hordani a pattanásaim miatt, még pólót is alig! 21 évesen ismét hagyjam idáig fajulni?! Mit tehetnék? Volt már olyan, akinek sikerült őket eltüntetnie?
2012. okt. 22. 20:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Átérzem és biztos nagyon rossz lehet neked :S én elmentem egy bőrgyógyászhoz, és nekem rendbe hozta.
2012. okt. 22. 20:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Te mit kaptál rá, amitől elmúltak?
2012. okt. 22. 20:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem kamaszkorom óta a hátamon és a fenekemen jöttek ki apró pattanásszerűségek. Nagyon idegesített engem is. A háziorvosom szerint allergiás vagyok a műszálra, hiába kis arányban tartalmaz a ruhám műszálat, arra is érzékeneyen reagál a bőrőm. Lehetséges, hogy neked is ez az oka, hogy kijönnek. Adott valami kenőcsöt, hogy kezeljem, de nem hatott semmit sem. Még ajánlották, hogy hideg vízzel naponta többször mossam le a problémás részeken. Kétszer hideg vízzel zuhanyzom minden nap. Jó hatással volt ez a bőrőmre, kevesebb jött ki. Anyukám vásárolta közben ezt a krémet is, amivel reggel és este bekenem azokon a részeken:

[link]

Két hónapja kezelem így és szép lett a bőrőm, sehol egy pattanás. Pár napot kihagytam, nem kentem be, mert túráztam és nem volt úgy mód rá. Ez elég volt ahhoz, hogy megint kijöjjenek a gyulladt pattanások. Úgy tűnik, mostmár mindig kell használnom, ha szép bőrt szeretnék..

Nme tudom beválnae neked ez, ami nekem, de egy ilyen kremet érdemes kipróbálni. Ráadásul nem drága :)

2012. okt. 22. 21:57
 4/4 anonim ***** válasza:

2-es vagyok: Bocsánat a helytelen írásért. Fáradt vagyok, s azért.

Amúgy meg én is emiatt szégyelltem strandra járni. Átérzem a helyzeted. Remélem sikerül kikezelned.

25/l

2012. okt. 22. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!